Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pažitkový dip s mrkvičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 12 g
Tuky 73 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vaše děti nemají rády mrkev, naservírujte jim dip s jejich oblíbenou zeleninou. Slaninu taky můžete úplně vynechat a svačinku udělat pěkně zdravou!

Suroviny

slanina 3 plátky
nakrájená na proužky
Philadelphia
pažitka 2 PL
nasekaná
sůl mořská
baby mrkev 1 svazek
oloupaná a očištěná

Postup

1

Slaninu nasucho vyškvařte na větší pánvi s nepřilnavým povrchem a dejte stranou. Sýr, pažitku a sůl vložte do robotu a zpracujte úplně dohladka. Pak směs přendejte do servírovací mísy a dovnitř vmíchejte i slaninu. Mrkvičku (ještě s kousky stonků) uvařte ve slané vodě doměkka, pak ji ponořte do ledové vody a nakonec osušte. Servírujte společně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...