Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní kotlety s pečenou mrkví a rýžovým salátem

Pikantní kotlety s pečenou mrkví a rýžovým salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pikantní kotlety s pečenou mrkví a rýžovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2662 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 375 g
Tuky 70 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní vepřové kotlety si přímo říkají o originální přílohu. Doplnili jsme je tedy orientálně laděnou mrkví a salátem z celozrnné rýže a černé quinoy. Do hodiny můžete jíst!

Suroviny

k dostání v prodejnách s orientálními specialitami
med 1 PL
tekutý
klínky k podávání
kotleta 4 ks
vepřové kotlety s kostí, tukové krytí oříznuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1,5 PL
mrkev 4 ks
nakrájené na šikmé plátky o tloušťce 5 mm
římský kmín 1 ČL
rýže 350 g
celozrnná, předem uvařená (hotovou prodává Expres menu)
quinoa 50 g
předem uvařená (případně quinoa v konzervě)
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
fazolky zelené 320 g
mohou být i mražené

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Smíchejte ve velké míse harissu, med a polovinu citronové šťávy. Kotlety osolte, opepřete a obalte z obou stran v marinádě. Zakryjte a nechte 15 minut marinovat při pokojové teplotě.

2

V pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Vsypte mrkev a opékejte,
až začne zlátnout. Osolte, posypte římským kmínem, promíchejte a vložte na zhruba 20 minut do trouby. Dopečte, aby mrkev byla měkká a zkaramelizovala, a dejte stranou.

3

Grilovací pánev postavte na střední plamen a potřete ji zbylým olejem (pozor na vysoký žár, aby se med v marinádě nepřipálil). Opékejte kotlety 6–8 minut, jednou je otočte. (Pokud nemáte velkou pánev, postupujte po dávkách). Hotové maso odložte na talíř, volně zakryjte a nechte chvíli odpočívat.

4

Ohřejte rýži a quinou, v osolené vodě uvařte fazolky. Promíchejte s mrkví, petrželkou a zbytkem citronové šťávy. Podávejte s kotletami, fazolkami a klínky citronu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč