Pikantní vepřové kotlety si přímo říkají o originální přílohu. Doplnili jsme je tedy orientálně laděnou mrkví a salátem z celozrnné rýže a černé quinoy. Do hodiny můžete jíst!
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Smíchejte ve velké míse harissu, med a polovinu citronové šťávy. Kotlety osolte, opepřete a obalte z obou stran v marinádě. Zakryjte a nechte 15 minut marinovat při pokojové teplotě.
V pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Vsypte mrkev a opékejte,
až začne zlátnout. Osolte, posypte římským kmínem, promíchejte a vložte na zhruba 20 minut do trouby. Dopečte, aby mrkev byla měkká a zkaramelizovala, a dejte stranou.
Grilovací pánev postavte na střední plamen a potřete ji zbylým olejem (pozor na vysoký žár, aby se med v marinádě nepřipálil). Opékejte kotlety 6–8 minut, jednou je otočte. (Pokud nemáte velkou pánev, postupujte po dávkách). Hotové maso odložte na talíř, volně zakryjte a nechte chvíli odpočívat.
Ohřejte rýži a quinou, v osolené vodě uvařte fazolky. Promíchejte s mrkví, petrželkou a zbytkem citronové šťávy. Podávejte s kotletami, fazolkami a klínky citronu.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.