Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní kotlety s pečenou mrkví a rýžovým salátem
Pikantní kotlety s pečenou mrkví a rýžovým salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pikantní kotlety s pečenou mrkví a rýžovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2662 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 375 g
Tuky 70 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní vepřové kotlety si přímo říkají o originální přílohu. Doplnili jsme je tedy orientálně laděnou mrkví a salátem z celozrnné rýže a černé quinoy. Do hodiny můžete jíst!

Související recepty

Suroviny

k dostání v prodejnách s orientálními specialitami
med 1 PL
tekutý
klínky k podávání
kotleta 4 ks
vepřové kotlety s kostí, tukové krytí oříznuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1,5 PL
mrkev 4 ks
nakrájené na šikmé plátky o tloušťce 5 mm
římský kmín 1 ČL
rýže 350 g
celozrnná, předem uvařená (hotovou prodává Expres menu)
quinoa 50 g
předem uvařená (případně quinoa v konzervě)
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
fazolky zelené 320 g
mohou být i mražené

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Smíchejte ve velké míse harissu, med a polovinu citronové šťávy. Kotlety osolte, opepřete a obalte z obou stran v marinádě. Zakryjte a nechte 15 minut marinovat při pokojové teplotě.

2

V pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Vsypte mrkev a opékejte,
až začne zlátnout. Osolte, posypte římským kmínem, promíchejte a vložte na zhruba 20 minut do trouby. Dopečte, aby mrkev byla měkká a zkaramelizovala, a dejte stranou.

3

Grilovací pánev postavte na střední plamen a potřete ji zbylým olejem (pozor na vysoký žár, aby se med v marinádě nepřipálil). Opékejte kotlety 6–8 minut, jednou je otočte. (Pokud nemáte velkou pánev, postupujte po dávkách). Hotové maso odložte na talíř, volně zakryjte a nechte chvíli odpočívat.

4

Ohřejte rýži a quinou, v osolené vodě uvařte fazolky. Promíchejte s mrkví, petrželkou a zbytkem citronové šťávy. Podávejte s kotletami, fazolkami a klínky citronu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...