Suroviny
sýr s bílou plísní
4
ks
cibule
1
ks
česnek
4
stroužky
pepř celý
1
PL
ideálně zelený
koriandrová semínka
1
ČL
chilli paprička
2
ks
bez semínek
bobkový list
1
ks
nalámaný
bylinky
čerstvé, nebo sušené podle chuti - šalvěj, dobromysl, rozmarýn, tymián
olivový olej
Postup
1
Hermelíny podélně rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtky.
2
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a rozpůlíme.
3
Do dobře vymyté čisté a suché sklenice dáme na dno trochu cibule a koření a vrstvíme sýry s cibulí, česnekem, papričkami, bylinkami a kořením.
4
Obsah zalijeme kvalitním olejem tak, aby sýry byly potopené.
5
Sklenici zakryjeme víčkem nebo fólií a necháme stát v temnu při pokojové teplotě 3 dny až týden, aby se sýry proležely.
Potom můžeme sýry konzumovat nebo dále skladovat v lednici.