Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí pivní sýr
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 60
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 561 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 28 g
Tuky 2 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí jen zamíchat tvaroh s kořením a nechat několik dní zrát... Pěkně odleželý domácí pivní sýr s typicky štiplavou vůní ocení hlavně muži! Servírujte ho s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem. Studená bezmasá večeře, která potěší nejednoho chlapa.

Suroviny

tučný, v kostce
sůl 15 g
kmín ½ ČL
12°

Postup

1

Tvaroh promíchejte se solí, paprikou, kmínem a pivem. Pivo přilévejte postupně, aby tvaroh příliš nezřídl – měl by mít konzistenci hustého krému.

2

Dejte do misky, kterou lze přiklopit dezertním talířkem, nebo do uzavíratelné sklenice se širokým hrdlem. Uzavřené nechte při pokojové teplotě 5–7 dní zrát. Hotový domácí pivní sýr servírujte s krajícem čerstvého chleba.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...