Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 576 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 28 g
Tuky 3 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí jen zamíchat a nechat odležet... Pěkně odleželý sýr s typicky štiplavou vůní ocení hlavně muži!

Související recepty

Suroviny

tvaroh měkký 500 g
tučný, v kostce
sůl 15 g
paprika sladká 1 ČL
mletá
kmín 1 ČL
pivo světlé 200 ml
12°

1 Tvaroh promíchejte se solí, paprikou, kmínem a pivem. Pivo přilévejte postupně, aby tvaroh příliš nezřídl – měl by mít konzistenci hustého krému.

2 Dejte do misky, kterou lze přiklopit dezertním talířkem, nebo do uzavíratelné sklenice se širokým hrdlem. Uzavřené nechte při pokojové teplotě 5–7 dní zrát. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit