Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí pivní sýr

Stačí jen zamíchat a nechat odležet... Pěkně odleželý sýr s typicky štiplavou vůní ocení hlavně muži!

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ zrání 5-7 dní
P
Pomazánka

Ingredience

    • 500g tučného tvarohu v kostce
    • 15g soli
    • 1 lžička mleté sladké papriky
    • 1/2 lžičky kmínu
    • 200ml 12° světlého piva 

Příprava jídla

1 Tvaroh promíchejte se solí, paprikou, kmínem a pivem. Pivo přilévejte postupně, aby tvaroh příliš nezřídl – měl by mít konzistenci hustého krému. Dejte do misky, kterou lze přiklopit dezertním talířkem, nebo do uzavíratelné sklenice se širokým hrdlem. Uzavřené nechte při pokojové teplotě 5–7 dní zrát. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí panýr

Indická květáková polévka s panýrem

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Pomazánka z domácího pivního sýra

Čerstvý měkký sýr

Sýrová terina s barevným salátem

Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Přidat komentář