Stačí jen zamíchat tvaroh s kořením a nechat několik dní zrát... Pěkně odleželý domácí pivní sýr s typicky štiplavou vůní ocení hlavně muži! Servírujte ho s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem. Studená bezmasá večeře, která potěší nejednoho chlapa.
Suroviny
tvaroh měkký
500
g
tučný, v kostce
sůl
15
g
paprika mletá sladká
1
ČL
mletá
kmín
½
ČL
pivo světlé
200
ml
12°
Postup
1
Tvaroh promíchejte se solí, paprikou, kmínem a pivem. Pivo přilévejte postupně, aby tvaroh příliš nezřídl – měl by mít konzistenci hustého krému.
2
Dejte do misky, kterou lze přiklopit dezertním talířkem, nebo do uzavíratelné sklenice se širokým hrdlem. Uzavřené nechte při pokojové teplotě 5–7 dní zrát. Hotový domácí pivní sýr servírujte s krajícem čerstvého chleba.