0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár Horká láska
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Na 1,2 litru zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5615 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 322 g
Tuky 445 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinový pohár s teplým ovocem je možná trochu retro, ale kombinace horkého a ledového, sladkého a nakyslého, ta je nesmrtelná!

Suroviny

Na zmrzlinu z bílé čokolády
bílá čokoláda 170 g
nasekaná
žloutek 4 ks
krupicový cukr 150 g
smetana ke šlehání 750 ml
mléko 250 ml
Na malinovou omáčku
mražené maliny 300 g
pokud připravíte pohár jen z poloviny zmrzliny, vystačíte se 150 ml
krupicový cukr
podle chuti
maliny
čerstvé, na ozdobení

1 Do nerezové mísy nasypte čokoládu. Žloutky a cukr v další míse metlou našlehejte do pěny. Smetanu a mléko vlijte do hrnce a zahřejte těsně pod bod varu. Třetinu horké směsi vlijte praménkem do mísy se žloutky a cukrem. Stále míchejte, aby se obě tekutiny propojily.

2 Žloutkovou směs vraťte ke zbytku smetany a mléka v hrnci a společně vařte a míchejte stěrkou. Pokud máte teploměr, provařte směs na 85°C. Bez teploměru poznáte, že je směs hotová, když začne mírně houstnout, zejména ode dna hrnce. Horkou tekutinu přilijte k nasekané čokoládě a míchejte metlou, dokud se všechna čokoláda nerozpustí.

3 Mísu se směsí na zmrzlinu dejte do lázně se studenou vodou a kostkami ledu, abyste ji co nejrychleji zchladili. Vlažnou ji umístěte do lednice a nechte úplně vychladit. Studenou směs nalijte do zmrzlinovače a zamrazte, pak ji přendejte do vhodné nádoby a nechte ještě minimálně dvě hodiny nebo nejlépe přes noc zatvrdnout v mrazáku.

4 Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte do mrazáku. Během mražení směs v pravidelných intervalech vytahujte a promíchávejte ponorným tyčovým mixérem. Opakujte, dokud směs není hladká. Před servírováním vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji povolit.

5 Na malinovou omáčku dejte do hrnce mražené maliny, oslaďte je podle chuti a vařte, dokud není ovoce horké.

6 Sestavte pohár. Na dno dejte štědrou dávku omáčky a pak naskládejte kopečky zmrzliny. Nahoru opět dejte pár lžic omáčky – horké maliny protečou pohárem a vytvoří barevný efekt. Ozdobte čerstvými malinami a ihned servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit