Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár Horká láska

Zmrzlinový pohár s teplým ovocem je možná trochu retro, ale kombinace horkého a ledového, sladkého a nakyslého, ta je nesmrtelná!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1,2 litru zmrzliny
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení a mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    NA ZMRZLINU Z BÍLÉ ČOKOLÁDY

    • 170 g bílé čokolády, nasekané
    • 4 žloutky
    • 150 g krupicového cukru
    • 750 ml smetany ke šlehání
    • 250 ml mléka

    NA MALINOVOU OMÁČKU

    • 300 g mražených malin (pokud připravíte pohár jen z poloviny zmrzliny, vystačíte se 150 g)
    • krupicový cukr podle chuti
    • čerstvé maliny na ozdobení

Příprava jídla

1 Do nerezové mísy nasypte čokoládu. Žloutky a cukr v další míse metlou našlehejte do pěny. Smetanu a mléko vlijte do hrnce a zahřejte těsně pod bod varu. Třetinu horké směsi vlijte praménkem do mísy se žloutky a cukrem. Stále míchejte, aby se obě tekutiny propojily.

2 Žloutkovou směs vraťte ke zbytku smetany a mléka v hrnci a společně vařte a míchejte stěrkou. Pokud máte teploměr, provařte směs na 85°C. Bez teploměru poznáte, že je směs hotová, když začne mírně houstnout, zejména ode dna hrnce. Horkou tekutinu přilijte k nasekané čokoládě a míchejte metlou, dokud se všechna čokoláda nerozpustí.

3 Mísu se směsí na zmrzlinu dejte do lázně se studenou vodou a kostkami ledu, abyste ji co nejrychleji zchladili. Vlažnou ji umístěte do lednice a nechte úplně vychladit. Studenou směs nalijte do zmrzlinovače a zamrazte, pak ji přendejte do vhodné nádoby a nechte ještě minimálně dvě hodiny nebo nejlépe přes noc zatvrdnout v mrazáku.

4 Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte do mrazáku. Během mražení směs v pravidelných intervalech vytahujte a promíchávejte ponorným tyčovým mixérem. Opakujte, dokud směs není hladká. Před servírováním vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji povolit.

5 Na malinovou omáčku dejte do hrnce mražené maliny, oslaďte je podle chuti a vařte, dokud není ovoce horké.

6 Sestavte pohár. Na dno dejte štědrou dávku omáčky a pak naskládejte kopečky zmrzliny. Nahoru opět dejte pár lžic omáčky – horké maliny protečou pohárem a vytvoří barevný efekt. Ozdobte čerstvými malinami a ihned servírujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

Tropická zmrzlinová bomba

Hruškový sorbet s křupavou hruškou

Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou

Pistáciová zmrzlina

Zmrzlina à la mrkvový dort

Přidat komentář