Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 75 min
4,4 (25x)
16. 6. 2023
Pistáciový dort s jahodami
Apetit
Pistáciový dort s jahodami
Apetit


Pro zkušené
< 75 min
4,4 (25x)

Pistácie a jahody jako by byly pro sebe stvořeny. Když jsme proto přemýšleli, jakým dortem oslavit příchod jahodové sezony, bylo to jasné. Pistáciovým! Korpus tohoto přirozeně nízkého dortu vychází z receptu na financier, francouzský mandlový chlebíček s hnědým máslem. Je velmi vláčný, takže není třeba promazávat, a dílo korunuje našlehaná pistáciová ganache obsypaná šťavnatými čerstvými jahodami. Božské!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 20–22 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 20–22 cm

Na pistáciovou ganache

Na těsto

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6721 kcal
  • Bílkoviny 283 g
  • Sacharidy 397 g
  • Tuky 454 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(25 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/6

Červnový Apetit (v prodeji od 19. května) je naší ódou na přicházející léto a také pozvánkou do gurmánského světa plného chutí. Ty s námi můžete objevovat prostřednictvím Dnů Apetit, týdenního online festivalu toho nejlepšího jídla a pití, který si lze užít z pohodlí svého domova. Týden výhodných nákupů, slev a dárků vyvrcholí v sobotu 18. června 11. Apetit piknikem. Přijměte naše pozvání a dorazte za námi do pražské Grébovky. A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Vychutnejte si s námi večeře s těstovinami či ty nejlepší jahodové recepty z naší nové kuchařky, uspořádejte pro přátele hostinu pod širým nebem, naučte se kouzlit s tortillami, zpracovat kedlubnové listy nebo připravit pravé italské rizoto. Podělíme se s vámi i o recepty na luxusní snídaně a naše tajné finty, jak děti bez nátlaku naučit jíst více luštěnin či zeleniny.  Těšit se můžete i na rozhovor s čerstvou vítězkou soutěže Peče celá země Martinou Kynstlerovou. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Červnové titulky Apetitu

20. narozeniny Apetitu: Zvolte nejkrásnější červnovou titulku za dvě uplynulé dekády, můžete vyhrát kuchařku z edice Apetit

V květnu 2004 vyšel první magazín Apetit. Časopis plný receptů a novinek ze světa gastronomie byl na českém trhu jako zjevení. Byl první a jediný. 20. narozeniny si zaslouží oslavu, a proto jsme se v redakci rozhodli protáhnout si narozeninové radovánky na celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme nadělovat dárky! V tomto případě se stačí zapojit do hlasování o nejkrásnější titulní stranu a můžete vyhrát kuchařku z edice Apetit.