Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivkové muffiny

Velikonoční nádivkové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivkové muffiny

3.2/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5991 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 180 g
Tuky 493 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální pojetí nádivky? Ano! Upečte tyhle "jednoporcovky", které padnou akorát do ruky!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
+ na potření
nakrájená na nudličky
nebo otrhané listy mladých kopřiv
sůl mořská ½ ČL
hrubá
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
zralý, nastrouhaný nahrubo
vejce 2 ks
prošlehaná
rozpuštěné a zchladlé
pažitka 1 svazek
nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180°C. Vymažte 12 důlků či formiček na muffiny a vyložte je papírovými košíčky.

2

V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm nudličky slaniny 3–4 minuty dokřupava. Vyjměte děrovanou sběračkou a nechte na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk.

3

Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte pod tekoucí studenou vodou a pak rukama vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.

4

V míse smíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek, jedlou sodu a většinu sýra.

5

V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí.

6

Přilijte k suchým přísadám a stěrkou krátce promíchejte, jen aby se těsto smísilo. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a pažitku – těsto nepřešlehejte, musí zůstat nadýchané.

7

Těsto rozdělte do připravených důlků a posypte zbylým sýrem.

8

Pečte 18–20 minut dozlatova, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou. Vyndejte muffiny z formy a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC
Pokud seženete medvědí česnek, můžete ho použít místo špenátu či kopřiv. Těsto lze upéct i ve čtvercové formě o rozměrech 12 x 12 cm. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč