0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční nádivkové muffiny

Velikonoční nádivkové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivkové muffiny

2.9 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5991 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 180 g
Tuky 493 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální pojetí nádivky? Ano! Upečte tyhle "jednoporcovky", které padnou akorát do ruky!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
+ na potření
nakrájená na nudličky
baby špenát 200 g
nebo otrhané listy mladých kopřiv
mouka pšeničná hladká 250 g
sůl mořská ½ ČL
hrubá
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda ½ ČL
čedar 80 g
zralý, nastrouhaný nahrubo
vejce 2 ks
prošlehaná
máslo 75 g
rozpuštěné a zchladlé
podmáslí 250 ml
pažitka 1 svazek
nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180°C. Vymažte 12 důlků či formiček na muffiny a vyložte je papírovými košíčky.

2

V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm nudličky slaniny 3–4 minuty dokřupava. Vyjměte děrovanou sběračkou a nechte na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk.

3

Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte pod tekoucí studenou vodou a pak rukama vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.

4

V míse smíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek, jedlou sodu a většinu sýra.

5

V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí.

6

Přilijte k suchým přísadám a stěrkou krátce promíchejte, jen aby se těsto smísilo. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a pažitku – těsto nepřešlehejte, musí zůstat nadýchané.

7

Těsto rozdělte do připravených důlků a posypte zbylým sýrem.

8

Pečte 18–20 minut dozlatova, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou. Vyndejte muffiny z formy a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC
Pokud seženete medvědí česnek, můžete ho použít místo špenátu či kopřiv. Těsto lze upéct i ve čtvercové formě o rozměrech 12 x 12 cm. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč