0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou

Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 82 g
Tuky 127 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také máte občas chuť na pizzu, ale zároveň byste si dali něco lehkého a svěžího? Přesně z těchto chutí vznikla tato pizza!

Suroviny

těsto na pizzu 1 ks
viz Něco navíc
bazalkové pesto 3 PL
cuketa 1 ks
malá
pancetta 100 g
cibule červená 1 ks
menší
hrášek cukrový 100 g
polníček 60 g
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
ricotta 200 g
bylinky
podle chuti – bazalka, petržel...

Postup

1

Předehřejte troubu podle návodu na obalu těsta na pizzu. Plát těsta potřete bazalkovým pestem. Cuketu nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky a obložte jimi pizzu. Navrch rozložte pancettu a vše dejte péct na cca 15 minut.

2

Cibuli nakrájejte na proužky a spařte vroucí vodou, aby ztratila štiplavost. Lusky hrášku nakrájejte na proužky. Cibuli, polníček a hrášek promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.

3

Na hotovou pizzu naneste ricottu a posypte ji připraveným salátkem a bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Těsto na pizzu koupíte už vyválené dokulata v supermarketech pod značkou Wewalka, výborné těsto na pizzu nabízejí i prodejny La Formaggeria.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč