Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou
Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 82 g
Tuky 127 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také máte občas chuť na pizzu, ale zároveň byste si dali něco lehkého a svěžího? Přesně z těchto chutí vznikla tato pizza!

Suroviny

viz Něco navíc
bazalkové pesto 3 PL
malá
menší
hrášek cukrový 100 g
polníček 60 g
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
ricotta 200 g
bylinky
podle chuti – bazalka, petržel...

Postup

1

Předehřejte troubu podle návodu na obalu těsta na pizzu. Plát těsta potřete bazalkovým pestem. Cuketu nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky a obložte jimi pizzu. Navrch rozložte pancettu a vše dejte péct na cca 15 minut.

2

Cibuli nakrájejte na proužky a spařte vroucí vodou, aby ztratila štiplavost. Lusky hrášku nakrájejte na proužky. Cibuli, polníček a hrášek promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.

3

Na hotovou pizzu naneste ricottu a posypte ji připraveným salátkem a bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Těsto na pizzu koupíte už vyválené dokulata v supermarketech pod značkou Wewalka, výborné těsto na pizzu nabízejí i prodejny La Formaggeria.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín