Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou

Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s cuketou, hráškem, ricottou a pancettou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 82 g
Tuky 127 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také máte občas chuť na pizzu, ale zároveň byste si dali něco lehkého a svěžího? Přesně z těchto chutí vznikla tato pizza!

Související recepty

Suroviny

těsto na pizzu 1 ks
viz Něco navíc
bazalkové pesto 3 PL
cuketa 1 ks
malá
pancetta 100 g
cibule červená 1 ks
menší
hrášek cukrový 100 g
polníček 60 g
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
ricotta 200 g
bylinky
podle chuti – bazalka, petržel...

Postup

1

Předehřejte troubu podle návodu na obalu těsta na pizzu. Plát těsta potřete bazalkovým pestem. Cuketu nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky a obložte jimi pizzu. Navrch rozložte pancettu a vše dejte péct na cca 15 minut.

2

Cibuli nakrájejte na proužky a spařte vroucí vodou, aby ztratila štiplavost. Lusky hrášku nakrájejte na proužky. Cibuli, polníček a hrášek promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.

3

Na hotovou pizzu naneste ricottu a posypte ji připraveným salátkem a bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Těsto na pizzu koupíte už vyválené dokulata v supermarketech pod značkou Wewalka, výborné těsto na pizzu nabízejí i prodejny La Formaggeria.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit