Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s ricottou a zeleným lupením
Pizza s ricottou a zeleným lupením
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pizza s ricottou a zeleným lupením

3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 70 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pizzu nás v redakci „utáhnete“ pokaždé. Na klasiku s rajčatovým základem a mozzarellou i na lehce netradiční varianty, jako je ta to s ricottou a záplavou zelených lístků.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

hotové (viz Něco navíc)
ricotta 250 g
česnek 2 stroužky
drcený
strouhaný
sůl
olivový olej 2 PL
+ k podávání
směs zeleného lupení pokrájeného nahrubo - baby špenát, jarní cibulka, mangold, listy ředkviček, pak čoi...

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. 

2

Ricottu promíchejte s polovinou česneku a s parmazánem, osolte a natřete na pizzu, ponechte volný zhruba 1–2cm okraj. 

3

V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm orestujte lupení a zbylý česnek. Osolte a směs rozložte na pizzu a dejte do trouby. Pečte 10–20 minut podle typu těsta (syrové bude chtít péct déle, předpečené bude rychle hoto-vé). Zakápněte olivovým olejem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Můžete koupit hotové a již vyválené těsto (např. značka Wewalka) nebo předpečené těsto – my jsme si oblíbili to z prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín