Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s ricottou a zeleným lupením
Pizza s ricottou a zeleným lupením
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pizza s ricottou a zeleným lupením

3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 70 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pizzu nás v redakci „utáhnete“ pokaždé. Na klasiku s rajčatovým základem a mozzarellou i na lehce netradiční varianty, jako je ta to s ricottou a záplavou zelených lístků.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

hotové (viz Něco navíc)
ricotta 250 g
česnek 2 stroužky
drcený
strouhaný
sůl
olivový olej 2 PL
+ k podávání
směs zeleného lupení pokrájeného nahrubo - baby špenát, jarní cibulka, mangold, listy ředkviček, pak čoi...

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. 

2

Ricottu promíchejte s polovinou česneku a s parmazánem, osolte a natřete na pizzu, ponechte volný zhruba 1–2cm okraj. 

3

V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm orestujte lupení a zbylý česnek. Osolte a směs rozložte na pizzu a dejte do trouby. Pečte 10–20 minut podle typu těsta (syrové bude chtít péct déle, předpečené bude rychle hoto-vé). Zakápněte olivovým olejem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Můžete koupit hotové a již vyválené těsto (např. značka Wewalka) nebo předpečené těsto – my jsme si oblíbili to z prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč