Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněná velikonoční vajíčka

Plněná velikonoční vajíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněná velikonoční vajíčka

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Na 10–12 vajíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4009 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 245 g
Tuky 291 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proměňte klasická čokoládová vajíčka v luxusní velikonoční dezert! Koledníci je budou milovat!

Suroviny

dutá (zhruba 6 cm vysoká, 4 cm široká – lze použít i vajíčka s překvapením)
NA NÁPLŇ
nejlépe Philadelphia, o pokojové teplotě
moučkový cukr 20 g
lze zcela vynechat
bílá čokoláda 100 g
kvalitní, rozpuštěné a zchladlé
ušlehaná
Na mučenkový krém
žloutek 4 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 70 g
máslo 70 g
nakrájené na kostičky

1 Nejdříve připravte mučenkový krém. Mučenky rozpulte, vyškrábejte dužinu, jen krátce promixujte (abyste oddělili semínka, ale nerozbili je na příliš malé kousky) a přepasírujte přes jemné síto. Měli byste získat zhruba 60–70 ml šťávy. Šťávu vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a cukr. Opatrně zahřívejte na střední stupeň a neustále míchejte, dokud se cukr nerozpustí a omáčka nezhoustne natolik, aby ulpívala na spodní straně lžíce. Stáhněte z plotny a postupně přidávejte máslo. Vždy, když je předchozí dávka zapracovaná, přidejte další. Vlijte do misky a na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nebo můžete krémem naplnit čistou sterilní skleničku a zavíčkovat. Nechte vychladnout a uložte do lednice.

2 Malým ostrým nožíkem odřízněte vršek čokoládových vajíček. Pokud chcete hladší hrany, můžete nůž nahřát v teplé vodě. Seříznutá vajíčka naskládejte do kartonového plata a uložte do lednice.

3 Krémový sýr vyšlehejte s cukrem dohladka. Opatrně vmíchejte bílou čokoládu, a když je směs hladká, pak i ušlehanou smetanu. Pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku naplňte čokoládová vajíčka připravenou náplní a dejte alespoň na 30 minut do lednice.

4 Pomocí malé lžičky udělejte do krémové náplně důlek a naplňte ho mučenkovým krémem. Znovu dejte alespoň na 30 minut vychladit. Dezert můžete připravit až 2 dny v předstihu, ale nezapomeňte naplněná vajíčka opatrně zabalit do potravinářské fólie, aby povrch krému neoschl.

NĚCO NAVÍC
Místo mučenkového krému můžete ‚žloutek‘ vytvořit z domácího nebo kupovaného citronového krému (prodává se pod anglickým názvem lemon curd např. v Marks & Spencer) nebo z meruňkové zavařeniny bez kousků ovoce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč