0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová pěna s lískovými oříšky

Čokoládová pěna s lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová pěna s lískovými oříšky

3.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Na 6–8 menších skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2613 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 145 g
Tuky 214 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tímto luxusním čokoládovým dezertem ohromíte všechny koledníky!

Suroviny

NA ČOKOLÁDOVOU PĚNU
lískové oříšky 40 g
mléčná čokoláda 200 g
kvalitní
mléko 100 ml
33–40%
NA LÍSKOOŘÍŠKOVOU GANACHE
tmavá čokoláda 50 g
s obsahem kakaa 70%
lískooříšková pomazánka s kakaem 20 g
např. nutella
NA OZDOBENÍ
jedlé květy
my jsme použili macešky

1 Lískové oříšky pražte v troubě rozpálené na 200°C zhruba 5 minut. Poté je přesypte do čisté utěrky a promněte, abyste je zbavili slupek. Nechte úplně vychladnout a nasekejte najemno.

2 Nejdřív připravte pěnu. Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a odložte stranou. Mléko přiveďte k varu a za stálého míchání ho tenkým pramínkem vlijte k rozpuštěné čokoládě. Pokračujte v míchání, dokud se směs nespojí a nebude krásně lesklá. Smetanu vyšlehejte dotuha a trochu jí opatrně zapracujte do čokoládové směsi. Potom vmíchejte sekané oříšky. Nakonec zapracujte zbytek šlehačky. Pěnu rozdělte do skleniček a uložte na noc (nebo alespoň na 4 hodiny) do lednice.

3 Udělejte ganache. Čokoládu a nutellu společně rozpusťte nad vodní parou, dobře promíchejte a od- ložte stranou. Smetanu přiveďte k varu a za stálého míchání ji tenkým pramínkem vlijte k rozpuštěné směsi čokolády a nutelly. Pokračujte v míchání, dokud se ganache nespojí a nebude krásně lesklá. Rozdělte do jednotlivých skleniček a opět uložte alespoň na 1 hodinu do lednice. Podávejte vychlazené a před podáváním ozdobte jedlými květy.

NĚCO NAVÍC
Pěnu můžete stejným způsobem připravit i z tmavé čokolády, pokud máte raději méně sladké dezerty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč