Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1635 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 213 g
Tuky 53 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rýžová směs v jemném obalu z listů vinné révy patří k tradičním středomořským delikatesám.

Suroviny

vinné listy 220 g
citronová štáva 2 PL
Na náplň
olivový olej 2 PL
+ trocha na zakapání
cibule 3 ks
nakrájená
česnek 2 stroužky
nasekané
hovězí maso mleté 250 g
sůl
pepř
rajčata 2 ks
oloupaná, nasekaná
rýže 220 g
vařená

1 Listy namočte do vroucí vody a nechte pět minut stát. Na oleji v kastrolu osmahněte cibulku a česnek. Vsypte maso a osmahněte. Osolte, opepřete, vmíchejte rajčata a na mírném plameni pod pokličkou duste asi čtvrt hodiny. Podlévejte, jen je-li potřeba. Vychladlou směs promíchejte s vařenou rýží.
 

2Listům odřízněte stopky a těmi vyložte dno pekáčku. Listy naplňte nádivkou, kratší strany zahrňte dospodu a listy pevně sviňte. Klaďte těsně vedle sebe do pekáčku, zakápněte olejem, citronovou šťávou a trochou vody a zakryté pečte v troubě při 150 stupních asi čtyřicet minut (můžete je také dusit v kastrole na sporáku). Listy se podávají při pokojové teplotě, v létě i chladné. Obvyklou přílohou je čerstvé křupavé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit