Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1635 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 213 g
Tuky 53 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžová směs v jemném obalu z listů vinné révy patří k tradičním středomořským delikatesám.

Suroviny

vinné listy 220 g
citronová štáva 2 PL
Na náplň
olivový olej 2 PL
+ trocha na zakapání
cibule 3 ks
nakrájená
česnek 2 stroužky
nasekané
hovězí maso mleté 250 g
sůl
pepř
rajčata 2 ks
oloupaná, nasekaná
rýže 220 g
vařená

1 Listy namočte do vroucí vody a nechte pět minut stát. Na oleji v kastrolu osmahněte cibulku a česnek. Vsypte maso a osmahněte. Osolte, opepřete, vmíchejte rajčata a na mírném plameni pod pokličkou duste asi čtvrt hodiny. Podlévejte, jen je-li potřeba. Vychladlou směs promíchejte s vařenou rýží.
 

2Listům odřízněte stopky a těmi vyložte dno pekáčku. Listy naplňte nádivkou, kratší strany zahrňte dospodu a listy pevně sviňte. Klaďte těsně vedle sebe do pekáčku, zakápněte olejem, citronovou šťávou a trochou vody a zakryté pečte v troubě při 150 stupních asi čtyřicet minut (můžete je také dusit v kastrole na sporáku). Listy se podávají při pokojové teplotě, v létě i chladné. Obvyklou přílohou je čerstvé křupavé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit