Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné vinné listy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Do 75 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1345 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 125 g
Tuky 60 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžová směs v jemném obalu z listů vinné révy patří k tradičním středomořským delikatesám. Teď si ji podle receptu můžete připravit i vy. Plněné vinné listy s rýží a mletým masem stojí za to vyzkoušet.

Suroviny

vinné listy 220 g
Na náplň
olivový olej 2 PL
+ trocha na zakapání
nakrájená
česnek 2 stroužky
nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
oloupaná, nasekaná
rýže dušená 220 g

Postup

1

Listy namočte do vroucí vody a nechte pět minut stát.

2

Na oleji v kastrolu osmahněte cibulku a česnek. Vsypte maso a osmahněte. Osolte, opepřete, vmíchejte rajčata a na mírném plameni pod pokličkou duste asi čtvrt hodiny. Podlévejte, jen je-li potřeba. Vychladlou směs promíchejte s vařenou rýží.

3

Listům odřízněte stopky a těmi vyložte dno pekáčku.

4

Listy naplňte nádivkou, kratší strany zahrňte dospodu a listy pevně sviňte.

5

Klaďte těsně vedle sebe do pekáčku, zakápněte olejem, citronovou šťávou a trochou vody a zakryté pečte v troubě při 150 stupních asi čtyřicet minut (můžete je také dusit v kastrole na sporáku).

6

Listy se podávají při pokojové teplotě, v létě i chladné. Obvyklou přílohou je čerstvé křupavé pečivo.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín