Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Myslivecká pečeně

Myslivecká pečeně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Myslivecká pečeně

3.5/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3643 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 223 g
Tuky 182 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíme, proč se jí říká myslivecká, když v ní nejsou houby ani jalovec, ale recept na ni jsme objevili hned v několika starších českých kuchařkách. Inspirovali jsme se tím ze slavné Sandtnerky. 

Suroviny

nízký, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
špek 75 g
bílá uzená slanina
+ lžíce na dokončení
nakrájená nadrobno
vývar hovězí 400 ml
tymián 2 snítky
+ na ozdobení
nové koření 3 kuličky
pepř celý 5 kuliček
citron ½ ks
šťáva a kůra
na dochucení
nakrájená nadrobno
ančovičky (konzerva) 1 ks
sardelový řez
nakrájená na nudličky
kapary 1 ČL
kmín 1 špetka
drcený
k podávání

Postup

1

Maso očistět, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Poctivě je prošpikujte částí špeku, zbytek nakrájejte na kostičky, které potom použijete do omáčky. V kastrolu na másle opékejte cibuli a kostičky slaniny dozlatova. Podlijte vínem a přiveďte k varu. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, nové koření a pepř a znovu přiveďte k varu. Vložte maso, přiklopte a na mírném ohni nebo v troubě duste doměkka asi hodinu. Během přípravy obracejte a přelévejte šťávou, případně podlijte dalším vývarem.

2

Měkké maso vyjměte na prkénko a dokončete omáčku. Přidejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a vařte 10 minut do zhoustnutí. Podle potřeby rozřeďte dalším vývarem. Prolisujte přes husté síto do rendlíku. V pánvi na dalším másle zpěňte šalotku. Přidejte sardelku, okurku, kapary, citronovou kůru, špetku kmínu a krátce orestujte. Vmíchejte do procezené omáčky. Ochutnejte a dotáhněte citronovou šťávou a cukrem, případně dosolte. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíky nebo rýží, přelité připravenou omáčkou a ozdobené tymiánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč