0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Myslivecká pečeně

Myslivecká pečeně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Myslivecká pečeně

3.8/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3643 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 223 g
Tuky 182 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíme, proč se jí říká myslivecká, když v ní nejsou houby ani jalovec, ale recept na ni jsme objevili hned v několika starších českých kuchařkách. Inspirovali jsme se tím ze slavné Sandtnerky. 

Suroviny

roštěnec 800 g
nízký, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
špek 75 g
bílá uzená slanina
máslo 60 g
+ lžíce na dokončení
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
vývar hovězí 400 ml
tymián 2 snítky
+ na ozdobení
bobkový list 2 ks
nové koření 3 kuličky
pepř celý 5 kuliček
citron ½ ks
šťáva a kůra
krupicový cukr
na dochucení
mouka pšeničná hladká 20 g
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
ančovičky (konzerva) 1 ks
sardelový řez
okurky nakládané 1 ks
nakrájená na nudličky
kapary 1 ČL
kmín 1 špetka
drcený
knedlíky houskové
k podávání

Maso očistět, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Poctivě je prošpikujte částí špeku, zbytek nakrájejte na kostičky, které potom použijete do omáčky. V kastrolu na másle opékejte cibuli a kostičky slaniny dozlatova. Podlijte vínem a přiveďte k varu. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, nové koření a pepř a znovu přiveďte k varu. Vložte maso, přiklopte a na mírném ohni nebo v troubě duste doměkka asi hodinu. Během přípravy obracejte a přelévejte šťávou, případně podlijte dalším vývarem.

2 Měkké maso vyjměte na prkénko a dokončete omáčku. Přidejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a vařte 10 minut do zhoustnutí. Podle potřeby rozřeďte dalším vývarem. Prolisujte přes husté síto do rendlíku. V pánvi na dalším másle zpěňte šalotku. Přidejte sardelku, okurku, kapary, citronovou kůru, špetku kmínu a krátce orestujte. Vmíchejte do procezené omáčky. Ochutnejte a dotáhněte citronovou šťávou a cukrem, případně dosolte. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíky nebo rýží, přelité připravenou omáčkou a ozdobené tymiánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč