Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krtkův pohár
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 52
Do 25 minut Velmi snadné Na 6–8 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2885 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 291 g
Tuky 160 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete krtkův dort, budete tenhle pohár přímo zbožňovat! Slavný banánový moučník rázem získá úplně jiný rozměr. Vychutnejte si krtkův dort jako sympatický dezert do skleničky a okouzlete tím své hosty na rodinné oslavě či párty s přáteli. A jestli máte hotový čokoládový korpus, sestavit jednotlivé ingredience už bude hračka.

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
70%
mléko 250 ml
tučný, ve vaničce
nebo více podle chuti
buchta čokoládová či kakaová, nebo cca 4 čokoládové muffiny (viz Něco navíc), rozdrobené
nakrájené na kolečka či klínky

Postup

1

Z čokolády nejdříve pomocí nože či škrabky odškrábněte několik hoblin na ozdobení pohárů. Zbytek čokolády nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

Připravte krém. Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink podle návodu na obalu. Nechte ho vychladnout a pak ho prošlehejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem. Potom zlehka vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu a nastrouhanou čokoládu.

3

Do skleničky střídavě vrstvěte rozdrobené těsto, krém a kousky banánů (trochu si nechte na ozdobení), dokud nebude plná. Pohár zakončete vrstvou krému, jemně ho posypte drobečky těsta a ozdobte banány a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC
Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte 250 g hladké mouky, 90 g třtinového cukru, 40 g kakaa holandského typu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku sody a 130 g čokoládových peciček. V jiné míse rozšlehejte 2 vejce ve 230 g zakysané smetany a 120 ml mléka (či kefíru) a nakonec přilijte 90 g rozpuštěného zchladlého másla. Do vlhkých surovin vmíchejte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka. Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky a do nich nalijte těsto, mělo by sahat zhruba do 2/3 výšky košíčků. Každý muffin posypte trochou ze 45 g čokoládových peciček. Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...