0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné Na 6–8 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2885 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 291 g
Tuky 160 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete krtkův dort, budete tenhle pohár přímo zbožňovat!

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
70%
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 bal
krupicový cukr 2 PL
tučný, ve vaničce
vanilkový cukr 1 PL
nebo více podle chuti
čokoládový korpus 500 g
buchta čokoládová či kakaová, nebo cca 4 čokoládové muffiny (viz Něco navíc), rozdrobené
nakrájené na kolečka či klínky

Postup

1

Z čokolády nejdříve pomocí nože či škrabky odškrábněte několik hoblin na ozdobení pohárů. Zbytek čokolády nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

Připravte krém. Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink podle návodu na obalu. Nechte ho vychladnout a pak ho prošlehejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem. Potom zlehka vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu a nastrouhanou čokoládu.

3

Do skleničky střídavě vrstvěte rozdrobené těsto, krém a kousky banánů (trochu si nechte na ozdobení), dokud nebude plná. Pohár zakončete vrstvou krému, jemně ho posypte drobečky těsta a ozdobte banány a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC
Troubu předehřejte na 200°C. Smíchejte 250 g hladké mouky, 90 g třtinového cukru, 40 g kakaa holandského typu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku sody a 130 g čokoládových peciček. V jiné míse rozšlehejte 2 vejce ve 230 g zakysané smetany a 120 ml mléka (či kefíru) a nakonec přilijte 90 g rozpuštěného zchladlého másla. Do vlhkých surovin vmíchejte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka. Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky a do nich nalijte těsto, mělo by sahat zhruba do 2/3 výšky košíčků. Každý muffin posypte trochou ze 45 g čokoládových peciček. Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170°C.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč