Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (22)
Do 30 minut Velmi snadné Na 6–8 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2885 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 291 g
Tuky 160 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete krtkův dort, budete tenhle pohár přímo zbožňovat!

Související recepty

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
70%
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 bal
krupicový cukr 2 PL
tvaroh měkký 250 g
tučný, ve vaničce
zakysaná smetana 200 g
vanilkový cukr 1 PL
nebo více podle chuti
smetana ke šlehání 250 ml
čokoládový korpus 500 g
buchta čokoládová či kakaová, nebo cca 4 čokoládové muffiny (viz Něco navíc), rozdrobené
banány 4 ks
nakrájené na kolečka či klínky

1 Z čokolády nejdříve pomocí nože či škrabky odškrábněte několik hoblin na ozdobení pohárů. Zbytek čokolády nastrouhejte na hrubém struhadle.

2 Připravte krém. Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink podle návodu na obalu. Nechte ho vychladnout a pak ho prošlehejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem. Potom zlehka vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu a nastrouhanou čokoládu.

3 Do skleničky střídavě vrstvěte rozdrobené těsto, krém a kousky banánů (trochu si nechte na ozdobení), dokud nebude plná. Pohár zakončete vrstvou krému, jemně ho posypte drobečky těsta a ozdobte banány a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC
Troubu předehřejte na 200°C. Smíchejte 250 g hladké mouky, 90 g třtinového cukru, 40 g kakaa holandského typu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku sody a 130 g čokoládových peciček. V jiné míse rozšlehejte 2 vejce ve 230 g zakysané smetany a 120 ml mléka (či kefíru) a nakonec přilijte 90 g rozpuštěného zchladlého másla. Do vlhkých surovin vmíchejte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka. Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky a do nich nalijte těsto, mělo by sahat zhruba do 2/3 výšky košíčků. Každý muffin posypte trochou ze 45 g čokoládových peciček. Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170°C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit