Pokud milujete krtkův dort, budete tenhle pohár přímo zbožňovat! Slavný banánový moučník rázem získá úplně jiný rozměr. Vychutnejte si krtkův dort jako sympatický dezert do skleničky a okouzlete tím své hosty na rodinné oslavě či párty s přáteli. A jestli máte hotový čokoládový korpus, sestavit jednotlivé ingredience už bude hračka.
Suroviny
Postup
Z čokolády nejdříve pomocí nože či škrabky odškrábněte několik hoblin na ozdobení pohárů. Zbytek čokolády nastrouhejte na hrubém struhadle.
Připravte krém. Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink podle návodu na obalu. Nechte ho vychladnout a pak ho prošlehejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem. Potom zlehka vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu a nastrouhanou čokoládu.
Do skleničky střídavě vrstvěte rozdrobené těsto, krém a kousky banánů (trochu si nechte na ozdobení), dokud nebude plná. Pohár zakončete vrstvou krému, jemně ho posypte drobečky těsta a ozdobte banány a hoblinami čokolády.
NĚCO NAVÍC
Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte 250 g hladké mouky, 90 g třtinového cukru, 40 g kakaa holandského typu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku sody a 130 g čokoládových peciček. V jiné míse rozšlehejte 2 vejce ve 230 g zakysané smetany a 120 ml mléka (či kefíru) a nakonec přilijte 90 g rozpuštěného zchladlého másla. Do vlhkých surovin vmíchejte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka. Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky a do nich nalijte těsto, mělo by sahat zhruba do 2/3 výšky košíčků. Každý muffin posypte trochou ze 45 g čokoládových peciček. Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170 °C.