Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krtkův pohár

Pokud milujete krtkův dort, budete tenhle pohár přímo zbožňovat!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6–8 pohárů
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chladnutí
PT2M
Vaření 0:02
Pohár

Ingredience

    • 100 g tmavé čokolády (70%)
    • 250 ml mléka
    • 1 sáček vanilkového pudinku
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
    • 200 g zakysané smetany
    • 1 lžíce vanilkového cukru (nebo více podle chuti)
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 500 g čokoládové či kakaové buchty nebo cca 4 čokoládové muffiny (viz Něco navíc), rozdrobené
    • 3–4 banány, nakrájené na kolečka či klínky

Příprava jídla

1 Z čokolády nejdříve pomocí nože či škrabky odškrábněte několik hoblin na ozdobení pohárů. Zbytek čokolády na- strouhejte na hrubém struhadle.

2 Připravte krém. Z mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink podle návodu na obalu. Nechte ho vychladnout a pak ho prošlehejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem. Potom zlehka vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu a nastrouhanou čokoládu.

3 Do skleničky střídavě vrstvěte rozdrobené těsto, krém a kousky banánů (trochu si nechte na ozdobení), dokud nebude plná. Pohár zakončete vrstvou krému, jemně ho posypte drobečky těsta a ozdobte banány a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC
Troubu předehřejte na 200°C. Smíchejte 250 g hladké mouky, 90 g třtinového cukru, 40 g kakaa holandského typu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku sody a 130 g čokoládových peciček. V jiné míse rozšlehejte 2 vejce ve 230 g zakysané smetany a 120 ml mléka (či kefíru) a nakonec přilijte 90 g rozpuštěného zchladlého másla. Do vlhkých surovin vmíchejte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka. Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky a do nich nalijte těsto, mělo by sahat zhruba do 2/3 výšky košíčků. Každý muffin posypte trochou ze 45 g čokoládových peciček. Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170°C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Laskonkový pohár

Pohár koňaková špička

Perníková zmrzlina se švestkovou omáčkou a makovou drobenkou

Pohár s krupicovou kaší a meruňkami

Přidat komentář