Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s krupicovou kaší a meruňkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1530 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 203 g
Tuky 67 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětská klasika proměněná v lahodný pohár? Ano, a jak jí to sluší!

Suroviny

krupička dětská 4 PL
mléko 600 ml
lze nahradit třtinovým, nebo více podle chuti
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
meruňkový džem 1 sklenka
mletá, na poprášení
čerstvé či kompotované nebo jiné ovoce podle sezony
pistácie
blanšírované, nasekané, na ozdobení

Postup

1

Krupičku namočte do 400 ml mléka, oslaďte a nechte 30 minut bobtnat v lednici. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte vanilkovou dřeň i prázdný lusk a nechte louhovat.

2

Vanilkové mléko postavte na plotnu, osolte a zahřejte k varu. Vyjměte prázdný lusk, vmíchejte namočenou krupičku a za stálého míchání zvolna vařte do zhoustnutí. Vmíchejte máslo a nechte lehce zchladnout.

3

Na dno pohárů rozdělte meruňkový džem, na něj opatrně navrstvěte krupicovou kaši tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Povrch poprašte skořicí a ozdobte meruňkami (nebo jiným ovocem podle chuti a sezony) a sekanými pistáciemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...