0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s krupicovou kaší a meruňkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1530 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 203 g
Tuky 67 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětská klasika proměněná v lahodný pohár? Ano, a jak jí to sluší!

Suroviny

krupička dětská 4 PL
mléko 600 ml
krupicový cukr 3 PL
lze nahradit třtinovým, nebo více podle chuti
vanilkový lusk 0.5 ks
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
máslo 60 g
meruňkový džem 1 sklenka
skořice
mletá, na poprášení
meruňky
čerstvé či kompotované nebo jiné ovoce podle sezony
pistácie
blanšírované, nasekané, na ozdobení

1Krupičku namočte do 400 ml mléka, oslaďte a nechte 30 minut bobtnat v lednici. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte vanilkovou dřeň i prázdný lusk a nechte louhovat.

2 Vanilkové mléko postavte na plotnu, osolte a zahřejte k varu. Vyjměte prázdný lusk, vmíchejte namočenou krupičku a za stálého míchání zvolna vařte do zhoustnutí. Vmíchejte máslo a nechte lehce zchladnout.

3 Na dno pohárů rozdělte meruňkový džem, na něj opatrně navrstvěte krupicovou kaši tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Povrch poprašte skořicí a ozdobte meruňkami (nebo jiným ovocem podle chuti a sezony) a sekanými pistáciemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit