Dětská klasika proměněná v lahodný pohár? Ano, a jak jí to sluší!
Suroviny
krupička dětská
4
PL
mléko
600
ml
krupicový cukr
3
PL
lze nahradit třtinovým, nebo více podle chuti
vanilkový lusk
½
ks
dřeň vyškrábnutá
sůl
1
špetka
máslo
60
g
meruňkový džem
1
sklenka
skořice
mletá, na poprášení
čerstvé či kompotované nebo jiné ovoce podle sezony
pistácie
blanšírované, nasekané, na ozdobení
1Krupičku namočte do 400 ml mléka, oslaďte a nechte 30 minut bobtnat v lednici. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte vanilkovou dřeň i prázdný lusk a nechte louhovat.
2 Vanilkové mléko postavte na plotnu, osolte a zahřejte k varu. Vyjměte prázdný lusk, vmíchejte namočenou krupičku a za stálého míchání zvolna vařte do zhoustnutí. Vmíchejte máslo a nechte lehce zchladnout.
3 Na dno pohárů rozdělte meruňkový džem, na něj opatrně navrstvěte krupicovou kaši tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Povrch poprašte skořicí a ozdobte meruňkami (nebo jiným ovocem podle chuti a sezony) a sekanými pistáciemi.