Pohár s krupicovou kaší a meruňkami

Pohár s krupicovou kaší a meruňkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár s krupicovou kaší a meruňkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 4–6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1530 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 203 g
Tuky 67 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětská klasika proměněná v lahodný pohár? Ano, a jak jí to sluší!

Související recepty

Suroviny

krupička dětská 4 PL
mléko 600 ml
krupicový cukr 3 PL
lze nahradit třtinovým, nebo více podle chuti
vanilkový lusk 0.5 ks
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
máslo 60 g
meruňkový džem 1 sklenka
skořice
mletá, na poprášení
meruňky
čerstvé či kompotované nebo jiné ovoce podle sezony
pistácie
blanšírované, nasekané, na ozdobení

Krupičku namočte do 400 ml mléka, oslaďte a nechte 30 minut bobtnat v lednici. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte vanilkovou dřeň i prázdný lusk a nechte louhovat.

2 Vanilkové mléko postavte na plotnu, osolte a zahřejte k varu. Vyjměte prázdný lusk, vmíchejte namočenou krupičku a za stálého míchání zvolna vařte do zhoustnutí. Vmíchejte máslo a nechte lehce zchladnout.

3 Na dno pohárů rozdělte meruňkový džem, na něj opatrně navrstvěte krupicovou kaši tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Povrch poprašte skořicí a ozdobte meruňkami (nebo jiným ovocem podle chuti a sezony) a sekanými pistáciemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit