Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Laskonkový pohár
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Na 6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4328 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 359 g
Tuky 297 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Laskonka v novém kabátku... Skleněném!

Suroviny

sněhové pusinky 300 g
kokosky – větší nalámané
tekutý, podle chuti
ušlehaneá dotuha
NA KRÉM
mléko 400 ml
z velkých vajec
škrob 30 g
kukuřičný
změklé
hotový, kupovaný (prodává např. Monaco) nebo domácí (viz Něco navíc) + navíc na ozdobení
NA KARAMELIZOVANÉ KOKOSOVÉ CHIPSY
kokos plátky 75 g
kokosový sirup 25 g
nebo javorový sirup
sůl mořská 1 g

1 Připravte krém. Dvě třetiny mléka vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vsypte cukr, promíchejte a stáhněte rendlík z plotny. Ve větší žáruvzdorné misce ve zbylém mléce rozšlehejte žloutky a škrob. Za stálého míchání tenkým pramínkem vlévejte horké mléko ke žloutkovo-škrobové směsi. Když je vše dokonale rozmíchané, vlijte zpět do rendlíku, vraťte na plotnu a za stálého míchání zahřívejte při střední teplotě do zhoustnutí. Odstavte, vmíchejte máslo a nechte za občasného míchání zcela vychladnout. Vmíchejte griliáš.

2 Troubu vyhřejte na 120°C. Kokosové lupínky smíchejte s kokosovým sirupem a solí a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pražte dozlatova asi 15 minut. Nechte vychladnout.

3 Do skleniček navrstvěte kokosky, kara- mel a griliášový krém. Pohár zakončete šlehačkou a posypte griliášem a kokosový- mi chipsy.

NĚCO NAVÍC
Domácí griliáš:
Na pánvi nebo v troubě při 140°C nasucho opražte 80 g lískových oříšků dozlatova. Promněte je v utěrce a zbavte slupek. Na pánvi nechte na mírném plameni rozpustit 150 g krupicového cukru na karamel. Jakmile dosáhne zlatavé barvy, přidejte oříšky a hmotu nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete tak, aby byly oříšky v jedné vrstvě. Nechte vychladnout, pak nalámejte na kousky a pomocí výkonného mixéru rozmixujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč