0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Laskonkový pohár
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Na 6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4328 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 359 g
Tuky 297 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Laskonka v novém kabátku... Skleněném!

Suroviny

sněhové pusinky 300 g
kokosky – větší nalámané
karamel
tekutý, podle chuti
smetana ke šlehání 400 g
ušlehaneá dotuha
NA KRÉM
mléko 400 ml
krupicový cukr 20 g
žloutek 2 ks
z velkých vajec
škrob 30 g
kukuřičný
máslo 1 PL
změklé
griliáš 100 g
hotový, kupovaný (prodává např. Monaco) nebo domácí (viz Něco navíc) + navíc na ozdobení
NA KARAMELIZOVANÉ KOKOSOVÉ CHIPSY
kokos plátky 75 g
kokosový sirup 25 g
nebo javorový sirup
sůl mořská 1 g

1 Připravte krém. Dvě třetiny mléka vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vsypte cukr, promíchejte a stáhněte rendlík z plotny. Ve větší žáruvzdorné misce ve zbylém mléce rozšlehejte žloutky a škrob. Za stálého míchání tenkým pramínkem vlévejte horké mléko ke žloutkovo-škrobové směsi. Když je vše dokonale rozmíchané, vlijte zpět do rendlíku, vraťte na plotnu a za stálého míchání zahřívejte při střední teplotě do zhoustnutí. Odstavte, vmíchejte máslo a nechte za občasného míchání zcela vychladnout. Vmíchejte griliáš.

2 Troubu vyhřejte na 120°C. Kokosové lupínky smíchejte s kokosovým sirupem a solí a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pražte dozlatova asi 15 minut. Nechte vychladnout.

3 Do skleniček navrstvěte kokosky, kara- mel a griliášový krém. Pohár zakončete šlehačkou a posypte griliášem a kokosový- mi chipsy.

NĚCO NAVÍC
Domácí griliáš:
Na pánvi nebo v troubě při 140°C nasucho opražte 80 g lískových oříšků dozlatova. Promněte je v utěrce a zbavte slupek. Na pánvi nechte na mírném plameni rozpustit 150 g krupicového cukru na karamel. Jakmile dosáhne zlatavé barvy, přidejte oříšky a hmotu nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete tak, aby byly oříšky v jedné vrstvě. Nechte vychladnout, pak nalámejte na kousky a pomocí výkonného mixéru rozmixujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit