Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazované tofu s nakládanou zeleninou

Glazované tofu s nakládanou zeleninou

3.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2021 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 365 g
Tuky 30 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tofu samo o sobě je mdlé, s dobrým dochucením se s ním ale dá kouzlit!

Suroviny

tofu 400 g
pevné
terijaki omáčka 3 PL
hnědý cukr 2 ČL
olej
na smažení
rýže hnědá 2 porce
k podávání
jarní cibulka 2 ks
našikmo, k podávání
Na nakládanou zeleninu
mrkev 2 ks
na dlouhé tenké nudličky
na nudličky
na proužky
rýžový ocet 1 PL
sezamový olej 1 ČL
sůl

Postup

1

Tofu vložte mezi dvě papírové utěrky. Položte na prkénko, navrch dejte druhé prkénko, podle potřeby zatižte uprostřed třeba konzervou a nechte stát 20 minut. Tím tofu slisujete a dostanete z něj přebytečnou tekutinu.

2

Mezitím nasypte do misky nakrájenou zeleninu, přidejte rýžový ocet, sezamový olej a pořádnou špetku soli. Promíchejte a nechte stát 20 minut.

3

V misce smíchejte omáčku terijaki s cukrem. Vylisované tofu nakrájejte na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a přidejte tofu i s marinádou. Opékejte a obracejte, aby bylo tofu lepkavé a pěkně glazované.

4

Nakládanou zeleninu ještě jednou promíchejte a pak ji rozdělte na talíře, přidejte tofu a doplňte rýží. Podávejte posypané jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC

OMÁČKA TERIJAKI TRADIČNÍ V kastrůlku krátce svařte 1 lžíci rýžového vína mirin, 1 lžíci krupicového cukru, 1 lžíci saké a 3 lžíce japonské sójové omáčky, aby se cukr rozpustil a omáčka mírně zhoustla, trvá to asi 5 minut. Nechte zcela vychladnout. Zbytek vydrží v uzavřené nádobce v chladničce až týden. FUSION V misce jednoduše prošlehejte 50 ml omáčky hoisin, 1 lžíci rýžového vína mirin, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 lžíci sójové omáčky, 1/2 lžíce strouhaného zázvoru a 1/2 lžičky chilli omáčky (například srirachy). Zbytek vydrží v uzavřené nádobě v chladničce několik dnů. K ČEMU SE HODÍ Kromě ochucení potravin (tradičně ryb a mořských plodů, ale dnes i masa nebo zeleniny) před, při nebo i po opékání se dá omáčka či marináda terijaki použít také k namáčení asijských plněných knedlíčků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč