Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s hráškem, špenátem a krupicovými nočky
Polévka s hráškem, špenátem a krupicovými nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s hráškem, špenátem a krupicovými nočky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 96 g
Tuky 52 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka jako od italské babičky. Pokud by byla málo vydatná, posypte talíře další dávkou parmazánu a podávejte s pečivem.

Suroviny

olivový olej 1 PL
velká, nasekaná nadrobno
vývar kuřecí 1 l
nebo zeleninový
vejce 2 ks
krupička dětská 2 PL
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 2 hrsti
na dochucení

Postup

1

V hrnci rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli a opékejte zvolna dosklovita. Potom vlijte vývar a přiveďte jej k varu. Mezitím v nádobce s hubičkou vidličkou rozšlehejte vejce, krupičku, sýr, sůl, pepř.

2

Snižte teplotu, až bude vývar pouze bublat. Promíchávejte vývar vidličkou nebo metlou a pomalým praménkem do něj přilévejte z nádobky směs vajec, sýra a krupičky. Pokračujte
v míchání, aby směs ztuhla na kousky a vytvořily se nočky.

3

Vhoďte lístky špenátu a hrášek. Nechte polévku jemně bublat, dokud špenát nezavadne a hrášek se neprohřeje. Dochuťte pár kapkami citronové šťávy a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete připravit i s klasickým dobře opraným špenátem nebo mangoldem bez řapíků, tužší listy vařte o něco déle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...