Polévka jako od italské babičky. Pokud by byla málo vydatná, posypte talíře další dávkou parmazánu a podávejte s pečivem.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli a opékejte zvolna dosklovita. Potom vlijte vývar a přiveďte jej k varu. Mezitím v nádobce s hubičkou vidličkou rozšlehejte vejce, krupičku, sýr, sůl, pepř.
Snižte teplotu, až bude vývar pouze bublat. Promíchávejte vývar vidličkou nebo metlou a pomalým praménkem do něj přilévejte z nádobky směs vajec, sýra a krupičky. Pokračujte
v míchání, aby směs ztuhla na kousky a vytvořily se nočky.
Vhoďte lístky špenátu a hrášek. Nechte polévku jemně bublat, dokud špenát nezavadne a hrášek se neprohřeje. Dochuťte pár kapkami citronové šťávy a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Polévku můžete připravit i s klasickým dobře opraným špenátem nebo mangoldem bez řapíků, tužší listy vařte o něco déle.