Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelená polévka minestrone s ricottovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1568 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 104 g
Tuky 69 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka plná zeleniny je pro vlahý letní večer, kdy máte chuť jen na něco lehkého, jako stvořená. Díky ricottovým knedlíčkům je sytá akorát. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ na zakápnutí
máslo ½ ČL
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
vývar zeleninový 1 l
sůl
mangold 100 g
pokrájený nahrubo
hrášek cukrový 100 g
překrájených
hrášek 75 g
čerstvý či mražený
bazalka 1 hrst
Na knedlíčky
chleba bílý 3 plátky
nakrájený na 1cm kostičky
ricotta 150 ml
vejce 1 ks
+ k podávání
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
dle potřeby

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a máslo. Vsypte cibuli, mrkev a celer a na středním plameni opékejte do změknutí. Přidejte česnek, krátce opečte a přilijte víno. Nechte odvařit a přilijte vývar. Osolte.

2

Na knedlíčky vsypte kostičky chleba do misky, přidejte ricottu, vejce, muškátový oříšek, parmazán a najemno strouhanou citronovou kůru. Osolte a promíchejte. Nechte chléb nasáknout tekutinu, v případě potřeby směs lehce zřeďte mlékem (stačí 1–2 lžíce).

3

Do hrnce s vývarem přidejte mangold a hráškové lusky.

4

Špenát, hrášek a asi hrnek vody z polévky rozmixujte na pyré. Přilijte k polévce. 

5

Ze směsi na knedlíčky tvarujte rukou nebo 2 lžícemi knedlíčky či nočky a vařte je v mírně osolené vodě 2 minuty. 

6

Polévku rozdělte do misek, přidejte knedlíčky, zakápněte olivovým olejem a posypte bazalkou a parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...