0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelená polévka minestrone s ricottovými knedlíčky

Zelená polévka minestrone s ricottovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelená polévka minestrone s ricottovými knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1568 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 104 g
Tuky 69 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka plná zelenina je pro vlahý letní večer, kdy máte chuť jen na něco lehkého, jako stvořená. Díky ricottovým knedlíčkům je sytá akorát. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ na zakápnutí
máslo ½ ČL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
vývar zeleninový 1 l
sůl
mangold 100 g
pokrájený nahrubo
hrášek cukrový 100 g
překrájených
hrášek 75 g
čerstvý či mražený
bazalka 1 hrst
Na knedlíčky
chleba bílý 3 plátky
nakrájený na 1cm kostičky
ricotta 150 ml
vejce 1 ks
muškátový oříšek 1 špetka
+ k podávání
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
mléko
dle potřeby

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a máslo. Vsypte cibuli, mrkev a celer a na středním plameni opékejte do změknutí. Přidejte česnek, krátce opečte a přilijte víno. Nechte odvařit a přilijte vývar. Osolte.

2

Na knedlíčky vsypte kostičky chleba do misky, přidejte ricottu, vejce, muškátový oříšek, parmazán a najemno strouhanou citronovou kůru. Osolte a promíchejte. Nechte chléb nasáknout tekutinu, v případě potřeby směs lehce zřeďte mlékem (stačí 1–2 lžíce).

3

Do hrnce s vývarem přidejte mangold a hráškové lusky.

4

Špenát, hrášek a asi hrnek vody z polévky rozmixujte na pyré. Přilijte k polévce. 

5

Ze směsi na knedlíčky tvarujte rukou nebo 2 lžícemi knedlíčky či nočky a vařte je v mírně osolené vodě 2 minuty. 

6

Polévku rozdělte do misek, přidejte knedlíčky, zakápněte olivovým olejem a posypte bazalkou a parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč