0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelená polévka minestrone s ricottovými knedlíčky

Zelená polévka minestrone s ricottovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelená polévka minestrone s ricottovými knedlíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1568 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 104 g
Tuky 69 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka plná zelenina je pro vlahý letní večer, kdy máte chuť jen na něco lehkého, jako stvořená. Díky ricottovým knedlíčkům je sytá akorát. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ na zakápnutí
máslo 0.5 ČL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
víno bílé 150 ml
vývar zeleninový 1 l
sůl
mangold 100 g
pokrájený nahrubo
hrášek cukrový 100 g
překrájených
hrášek 75 g
čerstvý či mražený
baby špenát 75 g
bazalka 1 hrst
Na knedlíčky
chleba bílý 3 plátky
nakrájený na 1cm kostičky
ricotta 150 ml
vejce 1 ks
muškátový oříšek 1 špetka
parmazán 75 g
+ k podávání
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
mléko
dle potřeby

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a máslo. Vsypte cibuli, mrkev a celer a na středním plameni opékejte do změknutí. Přidejte česnek, krátce opečte a přilijte víno. Nechte odvařit a přilijte vývar. Osolte.

2

Na knedlíčky vsypte kostičky chleba do misky, přidejte ricottu, vejce, muškátový oříšek, parmazán a najemno strouhanou citronovou kůru. Osolte a promíchejte. Nechte chléb nasáknout tekutinu, v případě potřeby směs lehce zřeďte mlékem (stačí 1–2 lžíce).

3

Do hrnce s vývarem přidejte mangold a hráškové lusky.

4

Špenát, hrášek a asi hrnek vody z polévky rozmixujte na pyré. Přilijte k polévce. 

5

Ze směsi na knedlíčky tvarujte rukou nebo 2 lžícemi knedlíčky či nočky a vařte je v mírně osolené vodě 2 minuty. 

6

Polévku rozdělte do misek, přidejte knedlíčky, zakápněte olivovým olejem a posypte bazalkou a parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit