Polévka plná zeleniny je pro vlahý letní večer, kdy máte chuť jen na něco lehkého, jako stvořená. Díky ricottovým knedlíčkům je sytá akorát.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte olej a máslo. Vsypte cibuli, mrkev a celer a na středním plameni opékejte do změknutí. Přidejte česnek, krátce opečte a přilijte víno. Nechte odvařit a přilijte vývar. Osolte.
Na knedlíčky vsypte kostičky chleba do misky, přidejte ricottu, vejce, muškátový oříšek, parmazán a najemno strouhanou citronovou kůru. Osolte a promíchejte. Nechte chléb nasáknout tekutinu, v případě potřeby směs lehce zřeďte mlékem (stačí 1–2 lžíce).
Do hrnce s vývarem přidejte mangold a hráškové lusky.
Špenát, hrášek a asi hrnek vody z polévky rozmixujte na pyré. Přilijte k polévce.
Ze směsi na knedlíčky tvarujte rukou nebo 2 lžícemi knedlíčky či nočky a vařte je v mírně osolené vodě 2 minuty.
Polévku rozdělte do misek, přidejte knedlíčky, zakápněte olivovým olejem a posypte bazalkou a parmazánem.