Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z bílých fazolí

Polévku jsme původně chtěli rozmixovat, ale nakonec jsme se rozhodli zachovat její příjemnou strukturu. Máte-li raději krémové polévky, rozmixujte ji a šunku vmíchejte až potom.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 porce
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 1/2 lžíce másla
    • 1 malá cibule (nejlépe bílá), nahrubo
    • 1 malá mrkev, nastrouhaná nahrubo
    • 1/2 malého stroužku česneku, podrcená naplocho nožem
    • 1 snítka tymiánu
    • velká špetka mletého koriandru či kmínu
    • 300–350 ml drůbežího vývaru
    • 400g konzerva bílých fazolí
    • 150 g šunky od kosti, v celku
    • 1 malá bagetka, nakrájená na kostky
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1/4 lžičky mleté sladké papriky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 hrsti nasekané pažitky k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte cibuli, mrkev, česnek, tymián a koriandr či kmín a za stálého míchání opékejte na středním až silném ohni asi 3 minuty, aby cibule změkla. Přidejte vývar, scezené a propláchnuté fazole a šunku a přiveďte k varu. Našikmo přiklopte a vařte na středním ohni 20 minut.

2 Mezitím promíchejte bagetku s olejem a paprikou, osolte. Rozprostřete na plech a pečte dozlatova, asi 10 minut, občas protřeste.

3 Z polévky odstraňte tymián. Vyjměte šunku, nakrájejte ji na centimetrové kostičky či plátečky a ty vraťte do polévky. Polévku ochutnejte, podle potřeby dosolte (možná to nebude nutné) a opepřete. Podávejte v nahřátých miskách, s paprikovými krutonky a pažitkou.

4 Polévku lze uchovávat v uzavřené nádobě v chladničce až 3 dny. Krutony vydrží ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě 3 dny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z červené řepy s cizrnou

Polévka z červené čočky

Přidat komentář