Polévka z červené řepy

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Polévka z červené řepy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

červená řepa 2 ks
větší
zakysaná smetana 1 ks
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar
tymián
česnek
sůl
pepř

Červenou řepu nakrájíme na velmi malé kousky, vhodíme do hrnce, zalijeme masovým vývarem, přidáme pár snítek tymiánu a vaříme řepu do změknutí (cca 30 minut). Poté odstavíme z plotny, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme kysanou smetanu smíchanou se lžící hladké mouky. Dochutíme česnekem, solí, popřem, případně citronem. Polévka se může ozdobit pažitkou či klíčky nejrůznějšího druhu.

Autor: machetka

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit