Polévka z červené řepy

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Polévka z červené řepy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

červená řepa 2 ks
větší
zakysaná smetana 1 ks
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar
tymián
česnek
sůl
pepř

Červenou řepu nakrájíme na velmi malé kousky, vhodíme do hrnce, zalijeme masovým vývarem, přidáme pár snítek tymiánu a vaříme řepu do změknutí (cca 30 minut). Poté odstavíme z plotny, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme kysanou smetanu smíchanou se lžící hladké mouky. Dochutíme česnekem, solí, popřem, případně citronem. Polévka se může ozdobit pažitkou či klíčky nejrůznějšího druhu.

Autor: Michaela .

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit