Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z pečeného česneku s těstovinami
Polévka z pečeného česneku s těstovinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z pečeného česneku s těstovinami

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4101 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 363 g
Tuky 229 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová česnečka nám učarovala na první ochutnání. Množství česneku vás možná zaskočí, ovšem ten díky pečení získá neodolatelně jemnou chuť, takže se není čeho bát.  

Suroviny

celé palice
olivový olej 5 PL
hnědé, menší rozpůlené, větší rozčtvrcené
nakrájené najemno
vývar kuřecí 1 l
italské bylinky 1 ČL
mletý
chilli 1 špetka
vločky + navíc k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný + navíc k podávání
farfalle 150 g
mini, uvařené na skus
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C. Z palic česneku odřízněte asi 1 cm vrchní části, abyste odhalili stroužky a odstraňte co nejvíce slupiček. Dejte do alobalu, řezy nahoru, pokapejte olejem, zabalte a pečte asi 45 minut doměkka. Pak vyndejte z trouby, vyjměte z alobalu a olej slijte do misky. Upečený česnek nechte lehce vychladnout a stroužky vymačkejte ze slupek k oleji do misky. Rozmačkejte vidličkou.

2

V hrnci rozehřejte lžíci másla a opečte na něm žampiony ze všech stran dozlatova, trvá to asi 5–6 minut. Vyjměte z hrnce a dejte stranou.

3

V uvolněném hrnci rozpusťte zbylé máslo, vsypte cibuli a pečený česnek i s olejem a opečte dosklovita. Zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Pak za stálého míchání přilijte vývar a rozmíchejte s jíškou dohladka. Ochuťte italskými bylinkami, muškátovým oříškem a chilli vločkami, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a nechte asi 15 minut probublávat, občas zamíchejte. 

4

Pak polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na sporák, vmíchejte smetanu a strouhaný parmazán, vsypte opečené žampiony a uvařené těstoviny a nechte vše chvíli prohřát a sýr rozpustit.

5

Podávejte posypané petrželkou, strouhaným parmazánem a chilli vločkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč