Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečený vysoký roštěnec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 113
Více než dvě hodiny Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5361 kcal
Bílkoviny 501 g
Sacharidy 118 g
Tuky 324 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven. Pomalu pečený vysoký roštěnec je ten pravý recept, jak tuto techniku vyzkoušet. Pomalu pečenou roštěnou servírujete s bramborovou kaší a hráškem na másle. 

Suroviny

v celku
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 PL
česnek 3 stroužky
drcené
tymián 2 ČL
čerstvý
rozmarýn 1 PL
nasekaný
hrášek 800 g
k podávání

Postup

1

Roštěnec řádně osolte a opepřete. Promíchejte hořčici, česnek a bylinky a vmasírujte do masa.

2

Nechte 1 hodinu stát při pokojové teplotě. Můžete i v chladu marinovat přes noc, ale před pečením maso vždy musí dojít pokojové teploty.

3

Troubu předehřejte na 190 °C. Položte maso na mřížku v pekáči tučnou stranou nahoru a pečte 1 hodinu. Neotvírejte dvířka trouby!

4

Po jedné hodině troubu vypněte, ale dvířka stále neotvírejte a maso nechte uvnitř 2 hodiny dojít.

5

Pak troubu opět zapněte na 190 °C a nechte maso péct ještě hodinu – dvířka stále bez otevření.

6

Vyjměte a podávejte nakrájené na plátky s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle a osoleným.

Tip Vaška Friče

„Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven!“ 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín