Pomalu pečený vysoký roštěnec

Pomalu pečený vysoký roštěnec

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (61)
Do 20 minut Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5772 kcal
Bílkoviny 519 g
Cukr 198 g
Tuky 325 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven. 

Suroviny

roštěnec 2.25 kg
v celku
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 PL
česnek 3
drcené
tymián 2 PL
čerstvý
rozmarýn 1 PL
nasekaný
máslo 4 PL
hrášek 800 g
bramborová kaše
k podávání

1 Roštěnec řádně osolte a opepřete. Promíchejte hořčici, česnek a bylinky a vmasírujte do masa. Nechte 1 hodinu stát při pokojové teplotě. Můžete i v chladu marinovat přes noc, ale před pečením maso vždy musí dojít pokojové teploty.

2 Troubu předehřejte na 190°C. Položte maso na mřížku v pekáči tučnou stranou nahoru a pečte 1 hodinu. Neotvírejte dvířka trouby! Po jedné hodině troubu vypněte, ale dvířka stále neotvírejte a maso nechte uvnitř 2 hodiny dojít. Pak troubu opět zapněte na 190 °C a nechte maso péct ještě hodinu – dvířka stále bez otevření. Vyjměte a podávejte nakrájené na plátky s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle a osoleným.

Tip Vaška Friče

„Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven!“ 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit