Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven.
Suroviny
1 Roštěnec řádně osolte a opepřete. Promíchejte hořčici, česnek a bylinky a vmasírujte do masa. Nechte 1 hodinu stát při pokojové teplotě. Můžete i v chladu marinovat přes noc, ale před pečením maso vždy musí dojít pokojové teploty.
2 Troubu předehřejte na 190°C. Položte maso na mřížku v pekáči tučnou stranou nahoru a pečte 1 hodinu. Neotvírejte dvířka trouby! Po jedné hodině troubu vypněte, ale dvířka stále neotvírejte a maso nechte uvnitř 2 hodiny dojít. Pak troubu opět zapněte na 190 °C a nechte maso péct ještě hodinu – dvířka stále bez otevření. Vyjměte a podávejte nakrájené na plátky s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle a osoleným.
Tip Vaška Friče
„Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven!“