Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečený vysoký roštěnec

Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven. 

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
51 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8-10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí
P
Pečení 2:00 + 2 hodiny ve vypnuté troubě
Maso Česká

Ingredience

    • 2,25 kg vysokého roštěnce v celku
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžičky čerstvého tymiánu
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • 4 lžíce másla
    • 800 g mraženého hrášku
    • bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Roštěnec řádně osolte a opepřete. Promíchejte hořčici, česnek a bylinky a vmasírujte do masa. Nechte 1 hodinu stát při pokojové teplotě. Můžete i v chladu marinovat přes noc, ale před pečením maso vždy musí dojít pokojové teploty.

2 Troubu předehřejte na 190°C. Položte maso na mřížku v pekáči tučnou stranou nahoru a pečte 1 hodinu. Neotvírejte dvířka trouby! Po jedné hodině troubu vypněte, ale dvířka stále neotvírejte a maso nechte uvnitř 2 hodiny dojít. Pak troubu opět zapněte na 190 °C a nechte maso péct ještě hodinu – dvířka stále bez otevření. Vyjměte a podávejte nakrájené na plátky s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle a osoleným.

Tip Vaška Friče

„Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven!“ 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

REKLAMA

Přidat komentář