0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečený vysoký roštěnec

Pomalu pečený vysoký roštěnec

4.4/5 Počet hodnocení: 90
Do 20 minut Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5772 kcal
Bílkoviny 519 g
Sacharidy 198 g
Tuky 325 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven. 

Suroviny

roštěnec 2,25 kg
v celku
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 PL
česnek 3
drcené
tymián 2 PL
čerstvý
rozmarýn 1 PL
nasekaný
máslo 4 PL
hrášek 800 g
bramborová kaše
k podávání

Postup

1

Roštěnec řádně osolte a opepřete. Promíchejte hořčici, česnek a bylinky a vmasírujte do masa.

2

Nechte 1 hodinu stát při pokojové teplotě. Můžete i v chladu marinovat přes noc, ale před pečením maso vždy musí dojít pokojové teploty.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Položte maso na mřížku v pekáči tučnou stranou nahoru a pečte 1 hodinu. Neotvírejte dvířka trouby!

4

Po jedné hodině troubu vypněte, ale dvířka stále neotvírejte a maso nechte uvnitř 2 hodiny dojít.

5

Pak troubu opět zapněte na 190 °C a nechte maso péct ještě hodinu – dvířka stále bez otevření.

6

Vyjměte a podávejte nakrájené na plátky s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle a osoleným.

Tip Vaška Friče

„Pomalé pečení ve vypnuté troubě si oblíbíte. Jen se musíte udržet a troubu neotvírat, aby teplo neuniklo ven!“ 

Související články

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč