Pórkový koláč s hořčicí a mrkví

Pórkový koláč s hořčicí a mrkví

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2602 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 179 g
Tuky 162 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zatepla ho můžete podávat k večeři, studený bude hitem večírkového bufetu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 125 g
nakrájené
vejce 1 ks
sůl mořská
mrkev 1 ks
velká, oloupaná, na dlouhé tenké špalíčky
pórek 1 ks
velký, jen bílá a světle zelená část, na dlouhé tenké nudličky
rozmarýn 2 snítky
vejce 3 ks
6 PL
tučná zakysaná smetana 30%, lze nahradit crème fraîche
hořčice dijonská 2 PL
hořčice hrubozrnná 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Mouku prosejte, přidejte máslo, vejce a špetku soli. Vypracujte pevné těsto a nechte ho hodinu odležet v chladničce. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na plát silný 3 mm, vyložte jím koláčovou formu o průměru 24cm a okraje dobře přitiskněte ke stranám. Těsto na dně propíchejte vidličkou, zakryjte alobalem a navrch nasypte suché fazole. Dejte na 15 minut péct. Potom alobal s fazolemi odstraňte a korpus nechte ve formě vychladnout. Mrkev, pórek a rozmarýn vařte 10 minut v páře. Nechte vychladnout.

2 V misce prošlehejte část uvařené zeleniny, vejce se zakysanou smetanou či crème fraîche a oběma druhy hořčice, osolte a opepřete. Náplň nalijte do korpusu, poklaďte zbylou uvařenou zeleninou a rozmarýnem a pečte asi 30 minut, až koláč zezlátne a ztuhne. Před podáváním jej nechte aspoň 5 minut stát, aby se při krájení nerozpadal.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit