Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórkový koláč s hořčicí a mrkví
Pórkový koláč s hořčicí a mrkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pórkový koláč s hořčicí a mrkví

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Po 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 183 g
Tuky 176 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zatepla ho můžete podávat k večeři, studený bude hitem večírkového bufetu.

Suroviny

máslo 125 g
nakrájené
vejce 1 ks
sůl mořská
mrkev 1 ks
velká, oloupaná, na dlouhé tenké špalíčky
pórek 1 ks
velký, jen bílá a světle zelená část, na dlouhé tenké nudličky
rozmarýn 2 snítky
vejce 3 ks
tučná, 30%, lze nahradit crème fraîche
hořčice dijonská 2 PL
hořčice hrubozrnná 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Mouku prosejte, přidejte máslo, vejce a špetku soli. Vypracujte pevné těsto a nechte ho hodinu odležet v chladničce. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na plát silný 3 mm, vyložte jím koláčovou formu o průměru 24cm a okraje dobře přitiskněte ke stranám. Těsto na dně propíchejte vidličkou, zakryjte alobalem a navrch nasypte suché fazole. Dejte na 15 minut péct. Potom alobal s fazolemi odstraňte a korpus nechte ve formě vychladnout. Mrkev, pórek a rozmarýn vařte 10 minut v páře. Nechte vychladnout.

2

V misce prošlehejte část uvařené zeleniny, vejce se zakysanou smetanou či crème fraîche a oběma druhy hořčice, osolte a opepřete. Náplň nalijte do korpusu, poklaďte zbylou uvařenou zeleninou a rozmarýnem a pečte asi 30 minut, až koláč zezlátne a ztuhne. Před podáváním jej nechte aspoň 5 minut stát, aby se při krájení nerozpadal.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín