Zatepla ho můžete podávat k večeři, studený bude hitem večírkového bufetu.
Suroviny
Postup
Mouku prosejte, přidejte máslo, vejce a špetku soli. Vypracujte pevné těsto a nechte ho hodinu odležet v chladničce. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na plát silný 3 mm, vyložte jím koláčovou formu o průměru 24cm a okraje dobře přitiskněte ke stranám. Těsto na dně propíchejte vidličkou, zakryjte alobalem a navrch nasypte suché fazole. Dejte na 15 minut péct. Potom alobal s fazolemi odstraňte a korpus nechte ve formě vychladnout. Mrkev, pórek a rozmarýn vařte 10 minut v páře. Nechte vychladnout.
V misce prošlehejte část uvařené zeleniny, vejce se zakysanou smetanou či crème fraîche a oběma druhy hořčice, osolte a opepřete. Náplň nalijte do korpusu, poklaďte zbylou uvařenou zeleninou a rozmarýnem a pečte asi 30 minut, až koláč zezlátne a ztuhne. Před podáváním jej nechte aspoň 5 minut stát, aby se při krájení nerozpadal.