Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Umrlčí chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6938 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 970 g
Tuky 165 g
Vláknina 188 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle sladký bochníček neodmyslitelně patří k oslavám mexického svátku Den mrtvých, který začíná 1. listopadu a je to něco jako bujará obdoba našich Dušiček.

Suroviny

máslo ½ hrnku
mléko ½ hrnku
5–5,5 hrnku
droždí sušené 2 bal
sůl 1 ČL
anýz 1 PL
semínka
vejce 4 ks
olej
na vytření mísy
Na polevu
pomerančová šťáva ½ hrnku
čerstvá
strouhaná

Postup

1

V kastrole na středním plameni rozehřejte máslo, mléko a hrnek vody, až budou velmi teplé, ale nebudou se vařit.

2

Odměřte si hrnek a půl mouky a zbylou ponechte stranou. Odměřenou mouku smíchejte ve velké míse s droždím, solí, anýzem a cukrem. Vešlehejte teplé máslo, které jste rozpustili s mlékem a vodou. Přidejte vejce a vmíchejte další mouku. Tu přidávejte tak dlouho, až získáte měkké, ale nelepivé těsto. Na pomoučněné ploše je hněťte asi deset minut, až bude pružné.

3

Mísu vytřete olejem, vložte těsto, přikryjte fólií a nechte vzejít, až zdvojnásobí objem; trvá to hodinu až hodinu a půl. Pak těsto ‚zbouchejte a většinu vytvarujte do bochánku. Ze zbytku vyválejte provázky a několikrát je zmáčkněte, aby vypadaly jako kostnaté prstíky. Přitiskněte na bochánek a nechte v teple hodinu kynout.

4

Při 180 stupních pečte asi čtyřicet minut. Vyjměte z trouby a potřete polevou, svařenou z uvedených přísad.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...