0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Umrlčí punč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2931 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 402 g
Tuky 85 g
Vláknina 158 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se zmrzlou rukou zacházejte opatrně, často se jí lámou prsty! Raději si zamrazte dvě.

Suroviny

skořice 2 svitky
hřebíček 5 ks
celý
zázvor (čerstvý) 3 PL
oloupaný, nakrájený
krupicový cukr 70 g
cider 750 ml
perlivý, vychlazený
brusinkový džus 880 ml
voda minerální perlivá 1 l
rum 220 ml
pouze pro dospělé, pro děti vynechte
led
umrlči ruka – viz. Něco navíc

1 V hrnci s těžkým dnem přiveďte k varu cukr, 70 ml vody a veškeré koření. Až se cukr rozpustí, přiklopte a nechte mírně bublat pět minut.

2 Nezakryté nechte hodinu chladnout.

3 Před podáváním sceďte nápoj do průhledné mísy, dolijte ciderem, rumem, džusem a minerálkou a ozdobte umrlčí rukou.

NĚCO NAVÍC
Jak vyrobíte umrlčí ruku? Do jednorázové rukavice bez talku nebo jiného prášku uvnitř nalijte studenou vodu, dobře zagumičkujte nebo zavažte a dejte mrazit. Při ukládání ruky do mrazáku myslete na to, že jak ruku položíte, v takové podobě ji pak i vyjmete. Před podáváním opatrně odstraňte rukavici a led vložte do punče. Do nádoby můžete přidat i jiné hrozivé dekorace.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit