Fenykl je sice pro nás pořád ještě poměrně nezvyklý, ale myslíme si, že je třeba to napravit – třeba touhle snadnou večeří z trouby, která je hotová do 30 minut. Jemné maso ze pstruha k výraznému fenyklu chuťově skvěle sedí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Omyjte a osušte oba pstruhy a vně i uvnitř je osolte a opepřete. Do břišní dutiny obou ryb vložte několik plátků fenyklu, citronu a trochu bazalky.
Ryby vložte do pekáče, mezi ně dejte zbývající fenykl i nať, zbylý citron a bazalku a přihoďte olivy. Zakápněte vše olejem a pečte asi 25 minut, až jsou pstruzi propečení a začnou zlátnout.
Podávejte pokladené tenkými plátky másla, popřípadě ozdobené fenyklovou natí. Doplňte čerstvým pečivem nebo vařenými či pečenými bramborami.