Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou
Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7966 kcal
Bílkoviny 871 g
Sacharidy 163 g
Tuky 395 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert šéfkuchaře Petra Heneše nezapře inspiraci panna cottou, ale perníkový poprašek a sušené ovoce v rumu vás z Itálie pošlou zase rychle zpátky k nám. 

Suroviny

třtinový cukr 100 g
vyškrábnutá semínka
vaječný likér 100 ml
želatina 6 plátek
škrob 1 ČL
Na dokončení
sušené brusinky
nebo rozinky či sušené švestky
nebobrandy, na macerování
perník
na vaření, podle chuti
na poprášení

Postup

1

Brusinky nebo jiné sušené ovoce na dokončení propláchněte horkou vodou a zalijte je v misce alkoholem. Všechny suroviny kromě želatiny a škrobu dejte do misky a promíchejte. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě.

2

Směs nechte za stálého míchání nad horkou vodní lázní zahřát na cca 70°C – při vyšší teplotě se žloutky srazí. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přilijte ve chvíli nejvyšší teploty. Minutu promíchávejte nad vodní lázní a odstavte.

vaření pudinku

3

Přidejte vyždímanou želatinu, promíchejte, nalijte do formiček (šálků, sklenek...) a dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním postrouhejte perníkem, přidejte lžíci brusinek v alkoholu a pocukrujte. 

servírování pudinku

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...