Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou

Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7966 kcal
Bílkoviny 871 g
Cukr 163 g
Tuky 395 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle dezert šéfkuchaře Petra Heneše nezapře inspiraci panna cottou, ale perníkový poprašek a sušené ovoce v rumu vás z Itálie pošlou zase rychle zpátky k nám. 

Suroviny

smetana ke šlehání 800 ml
třtinový cukr 100 g
žloutek 4 ks
vanilkový lusk 1 ks
vyškrábnutá semínka
vaječný likér 100 ml
želatina 6 plátek
škrob 1 ČL
Na dokončení
sušené brusinky
možno nahradit švestkami / rozinkami
rum
možno nahradit brandy, na macerování
perník na vaření podle chuti
moučkový cukr
na poprášení

1 Brusinky nebo jiné sušené ovoce na dokončení propláchněte horkou vodou a zalijte je v misce alkoholem. Všechny suroviny kromě želatiny a škrobu dejte do misky a promíchejte. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě.

2 Směs nechte za stálého míchání nad horkou vodní lázní zahřát na cca 70°C – při vyšší teplotě se žloutky srazí. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přilijte ve chvíli nejvyšší teploty. Minutu promíchávejte nad vodní lázní a odstavte.

Přidejte vyždímanou želatinu, promíchejte, nalijte do formiček (šálků, sklenek...) a dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním postrouhejte perníkem, přidejte lžíci brusinek v alkoholu a pocukrujte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit