Tenhle dezert šéfkuchaře Petra Heneše nezapře inspiraci panna cottou, ale perníkový poprašek a sušené ovoce v rumu vás z Itálie pošlou zase rychle zpátky k nám.
Suroviny
Postup
Brusinky nebo jiné sušené ovoce na dokončení propláchněte horkou vodou a zalijte je v misce alkoholem. Všechny suroviny kromě želatiny a škrobu dejte do misky a promíchejte. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě.
Směs nechte za stálého míchání nad horkou vodní lázní zahřát na cca 70°C – při vyšší teplotě se žloutky srazí. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přilijte ve chvíli nejvyšší teploty. Minutu promíchávejte nad vodní lázní a odstavte.
Přidejte vyždímanou želatinu, promíchejte, nalijte do formiček (šálků, sklenek...) a dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním postrouhejte perníkem, přidejte lžíci brusinek v alkoholu a pocukrujte.