Lehký dezert, ktorý zvládne připravit opravdu každý. Pudink mu dodá krémovost a lehkost. Cukru tak akorát. Pudinkové řezy si proto můžete dopřát bez výčitek.
Suroviny
fruktóza
200
g
vejce
4
ks
slunečnicový olej
100
ml
voda
100
ml
vanilkový cukr
1
bal
mouka špaldová hladká
100
g
celozrnná
mouka pšeničná polohrubá
100
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
bez fosfátů
čokoládový pudink
2
bal
mléko
1
l
tuk
na vymzání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
Na ozdobu
zakysaná smetana
400
ml
skořicový cukr
3
PL
ořechy
1
hrnek
mleté
Postup
1
V míse utřeme žloutky s ovocným cukrem, přidáme olej, vodu a vanilkový cukr.
2
Potom přidáme obě mouky, prášek do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
3
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
4
Pudink uvaříme podle návodu na obalu bez přidání cukru a ještě teplý ho nalijeme na těsto.
5
Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na 40 minut.
6
Po upečení necháme moučník vychladnout, pak ho potřeme kysanou smetanou oslazenou skořicovým cukrem a celé to posypeme mletými ořechy.
7
Dáme do chladu ztuhnout, pak nakrájíme na řezy.