Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6469 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 637 g
Tuky 368 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký dezert, ktorý zvládne připravit opravdu každý. Pudink mu dodá krémovost a lehkost. Cukru tak akorát. Pudinkové řezy si proto můžete dopřát bez výčitek. 

Suroviny

fruktóza 200 g
vejce 4 ks
slunečnicový olej 100 ml
voda 100 ml
mouka špaldová hladká 100 g
celozrnná
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
bez fosfátů
čokoládový pudink 2 bal
tuk
na vymzání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
Na ozdobu
skořicový cukr 3 PL
ořechy 1 hrnek
mleté

Postup

1

V míse utřeme žloutky s ovocným cukrem, přidáme olej, vodu a vanilkový cukr.

2

Potom přidáme obě mouky, prášek do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

4

Pudink uvaříme podle návodu na obalu bez přidání cukru a ještě teplý ho nalijeme na těsto.

5

Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na 40 minut.

6

Po upečení necháme moučník vychladnout, pak ho potřeme kysanou smetanou oslazenou skořicovým cukrem a celé to posypeme mletými ořechy.

7

Dáme do chladu ztuhnout, pak nakrájíme na řezy.

Autor: romanav

Apetit magazín