Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 50 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2880 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 606 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké a lehké pusinky jsou vděčnou dobrotou pro všechny děti. Navíc je můžete obarvit tak, aby vám ladily s celým bufetem!

Postup

1

Z bílků ušlehejte v žáruvzdorné míse tuhý sníh. Nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Vmíchejte moučkový cukr
a bílky šlehejte nad párou, dokud není směs lesklá. Směs přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte pusinky. Pečte je při 100°C asi 1 hodinu (dle velikosti a tvaru pusinek)

NĚCO NAVÍC

Nejjednodušší je obarvit pusinky gelovými potravinářskými barvami. Přidávejte je jen po troškách - stačí špendlíková hlavička barvy. Přidat můžete vždycky, ubrat už nikdy. Asi 1/3 sněhu tedy obarvěte po vyšlehání na bledě modrou, 1/3 na růžovou.Pro barvení lze použít i přírodní barviva: modrou dodá sléz maurský - hrst květů stačí rozdrtit s krupicovým cukrem na prach a následně zašlehat do sněhu tak, jako byste přidávali cukr normální. Růžovou barvu zase dodá šťáva z červené řepy - tu klidně zašlehejte až do hotového sněhu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...