Tříbarevné pusinky

Tříbarevné pusinky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 50 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2880 kcal
Bílkoviny 88 g
Cukr 606 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké a lehké pusinky jsou vděčnou dobrotou pro všechny děti. Navíc je můžete obarvit tak, aby vám ladily s celým bufetem!

Suroviny

bílek 8 ks
krupicový cukr 140 g
moučkový cukr 480 g

1 Z bílků ušlehejte v žáruvzdorné míse tuhý sníh. Nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Vmíchejte moučkový cukr
a bílky šlehejte nad párou, dokud není směs lesklá. Směs přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte pusinky. Pečte je při 100°C asi 1 hodinu (dle velikosti a tvaru pusinek)

NĚCO NAVÍC

  • Nejjednodušší je obarvit pusinky gelovými potravinářskými barvami. Přidávejte je jen po troškách – stačí špendlíková hlavička barvy. Přidat můžete vždycky, ubrat už nikdy. Asi 1/3 sněhu tedy obarvěte po vyšlehání na bledě modrou, 1/3 na růžovou.
  • Pro barvení lze použít i přírodní barviva: modrou dodá sléz maurský – hrst květů stačí rozdrtit s krupicovým cukrem na prach a následně zašlehat do sněhu tak, jako byste přidávali cukr normální. Růžovou barvu zase dodá šťáva z červené řepy – tu klidně zašlehejte až do hotového sněhu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit