Sladké a lehké pusinky jsou vděčnou dobrotou pro všechny děti. Navíc je můžete obarvit tak, aby vám ladily s celým bufetem!
Suroviny
1 Z bílků ušlehejte v žáruvzdorné míse tuhý sníh. Nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Vmíchejte moučkový cukr
a bílky šlehejte nad párou, dokud není směs lesklá. Směs přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte pusinky. Pečte je při 100°C asi 1 hodinu (dle velikosti a tvaru pusinek)
NĚCO NAVÍC
- Nejjednodušší je obarvit pusinky gelovými potravinářskými barvami. Přidávejte je jen po troškách – stačí špendlíková hlavička barvy. Přidat můžete vždycky, ubrat už nikdy. Asi 1/3 sněhu tedy obarvěte po vyšlehání na bledě modrou, 1/3 na růžovou.
- Pro barvení lze použít i přírodní barviva: modrou dodá sléz maurský – hrst květů stačí rozdrtit s krupicovým cukrem na prach a následně zašlehat do sněhu tak, jako byste přidávali cukr normální. Růžovou barvu zase dodá šťáva z červené řepy – tu klidně zašlehejte až do hotového sněhu.