Králíka po indicku zapíjejte stylově pivem IPA, k vytírání omáčky se skvěle hodí chléb naan či jiné měkké chlebové placky.
Suroviny
Postup
Ve vhodném přístroji rozmixujte česnek, zázvor, 75 g mandlových lupínků a 6 lžic vody na pastu. V širokém kastrolu na silnějším ohni pořádně rozehřejte olej. Pak vložte bobkový list, kardamom, hřebíček a skořici, míchejte 10 sekund. Vsypte cibuli a za stálého míchání ji opečte dozlatova.
Zmírněte oheň na střední a přidejte pastu z mixéru, spolu s římským kmínem, mletým koriandrem a kajenským pepřem. Míchejte 3–4 minuty, pak přidejte rajčatovou pastu a míchejte ještě minutu.
Přidejte králičí díly, sůl, kokosové mléko, garam masalu a 150 ml vody. Přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 1 hodinu, maso by mělo odpadávat od kostí, pokud ne, vařte dál. Pak králíka vyberte na talíř a omáčku povařte do zhoustnutí.
Mezitím propláchněte rýži pod tekoucí studenou vodou. Dejte ji do velkého rendlíku s osolenou vroucí vodou a vařte 20 minut doměkka. Potom pořádně sceďte.
Na rozinky uvařte vodu v konvici. Nálevový sáček s heřmánkem a rozinky dejte do žáruvzdorné misky či džbánku a zalijte 300 ml vroucí vody. Zakryjte a nechte zcela vychladnout. Teprve pak odstraňte sáček a rozinky přeceďte.
Porce masa podávejte na lůžku z rýže spolu s trochou omáčky. Posypte heřmánkovými rozinkami, zbývajícími mandlovými lupínky, nasekaným koriandrem a kolečky chilli papričky.
NĚCO NAVÍC
Králík divoký, vysazený zde ve středověku, patříval u nás ještě před 2. světovou válkou k hojné zvěři, dnes se loví jen vzácně, protože králíků dramaticky ubylo. Toužíte-li po výrazné zvěřinové chuti, použijte poněkud dostupnější zaječí stehna, ale počítejte s tím, že příprava bude trvat déle. Obdobně můžete upravit i perličku či bažanta.