Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zvěřinové klobásy zapečené v těstíčku

Klobásky v těstíčku – ,toad in the hole‘ čili ,žába v díře‘ – jsou tradiční anglický pokrm, jehož kořeny sahají do 18. století. Zvěřinové klobásy ho posouvají o stupínek výš.

Vydání: 2020/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka Britská

Ingredience

    • 100 ml slunečnicového oleje + trocha navíc na opékání
    • 150 g hladké mouky
    • 250 ml plnotučného mléka
    • 4 velká vejce
    • 1 lžíce smetanového křenu
    • 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 menších nebo 4 běžné zvěřinové klobásy (nejlépe kančí)
    • červenorybízový či brusinkový džem a/nebo hořčice k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Olej nalijte do pekáčku či zapékací mísy (cca 32 x 25 cm) a dejte rozehřát do trouby. V míse prošlehejte mouku, mléko, vejce, křen a tymián se solí a pepřem na hladké těstíčko. Nechte stát 5 minut.

2 Mezitím v pánvi rozpalte trochu oleje a opečte na něm klobásky ze všech stran dozlatova.

3 Zahřátou pečicí nádobu opatrně vyjměte z trouby a ještě obezřetněji do ní vlijte těstíčko. Do něj položte s rozestupy klobásky a pak nádobu vraťte do trouby na 20–25 minut, aby těstíčko naběhlo a zezlátlo.

4 Při podávání doplňte džemem a/nebo hořčicí, popřípadě zeleninou (hrášek, růžičková kapusta...) podušenou na másle.

NĚCO NAVÍC
Ještě začátkem sedmdesátých let minulého století u nás ohrožovali úrodu spíše zajíci, kterých od té doby značně ubylo. Dnes čelíme přemnoženým divokým prasatům, která unikla z obor do volné krajiny na konci 2. světové války a po ní nebo k nám přišla ze sousedních států. Ve volné přírodě byla totiž na našem území divoká prasata coby škodná prakticky vyhubena už v 18. století. Maso divočáka je chutné, méně tučné než domácí vepřové. Ale důležitá je u něj odborná kontrola a důkladná tepelná úprava.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Orebice na skořicových hruškách a teplý salát z kořenové zeleniny a krup

Jelení wellington s rybízovou omáčkou

Pytlácký koláč

Trhaný bažant ve vývaru se šalvějovo-křenovými knedlíčky

Králičí korma s rýží a heřmánkovými rozinkami

Přidat komentář