Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Půlnoční maso
Půlnoční maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Půlnoční maso

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4837 kcal
Bílkoviny 286 g
Sacharidy 372 g
Tuky 208 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso si můžete připravit den předem nebo jej až na 3 měsíce uložit do mrazáku. Před podáváním ho stačí zapéct s bramborami.

Suroviny

olivový olej 3 PL
lze nahradit květovou špičkou, na kostky
na plátky
česnek 3 stroužky
na plátky
chilli sušené 1 špetka
podle chuti
suché
rozmarýn 1 snítka
nasekané listy
sůl mořská
na nudličky
Na brambory
velké, varný typ B
olivový olej 2 PL
čedar 100 g
strouhaný
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu na 2 lžících olivového oleje opékejte po částech maso dohněda. Vyjměte a odložte. Do uvolněného kastrolu přidejte zbylou lžíci oleje a cibuli s česnekem a chilli. Opékejte 5 minut dozlatova. Zalijte červeným vínem a přiveďte k varu. Vraťte maso, přidejte rajčata, rozmarýn, bobkový list a osolte. Znovu přiveďte k varu. Přendejte do pekáčku (pokud maso připravujete předem, není to nutné) a vložte do vyhřáté trouby.

2

Pečte za občasného promíchání 1 hodinu a pak vmíchejte papriku a olivy. Vraťte do trouby a pečte ještě zhruba další hodinu doměkka. (Až sem si můžete pokrm připravit den předem nebo zmrazit až na tři měsíce.)

3

Mezitím uvařte brambory téměř doměkka, trvá to zhruba 30 minut. Slijte, nechte trochu zchladnout a oloupejte je. Nakrájejte na 1 cm silné plátky, řádně osolte a promíchejte s olejem. Měkké maso ochutnejte a případně dosolte, poklaďte bramborami tak, aby se částečně překrývaly, a posypte oběma sýry. Vraťte ještě na 20–30 minut do trouby, až sýr zezlátne a pokrm bublá, pokud byl předtím studený.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín