Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 613 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 108 g
Tuky 0 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlá svačinová polévka – hotová už za necelou čtvrthodinu!

Suroviny

rajčata 1 kg
zralá, na čtvrtky, lze nahradit 800g krájených z konzervy
vývar kuřecí 750 ml
lze nahradit zeleninovým
krupicový cukr 2 PL
bazalka 3 PL
natrhané lístky
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Ponorným mixérem nebo v robotu rozmixujte rajčata dohladka. Nalijte do hrnce, přilijte vývar, přisypte cukr a sůl a pepř podle chuti. Vařte na středním plameni šest až osm minut. Vmíchejte bazalku a podávejte.

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit