Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 613 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 108 g
Tuky 0 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlá svačinová polévka – hotová už za necelou čtvrthodinu!

Suroviny

rajčata 1 kg
zralá, na čtvrtky, lze nahradit 800g krájených z konzervy
vývar kuřecí 750 ml
lze nahradit zeleninovým
krupicový cukr 2 PL
bazalka 3 PL
natrhané lístky
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Ponorným mixérem nebo v robotu rozmixujte rajčata dohladka. Nalijte do hrnce, přilijte vývar, přisypte cukr a sůl a pepř podle chuti. Vařte na středním plameni šest až osm minut. Vmíchejte bazalku a podávejte.

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit