0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou

Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 947 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 170 g
Tuky 19 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatová polévka s rýží je klasika, kterou příjemně osvěží koření.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 2 cm
nastrouhaný najemno
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená najemno
citronová tráva 2 ks
zbavená vnějších tuhých listů a nasekaná opravdu najemno
římský kmín ¼ ČL
celý
koriandr mletý ¼ ČL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
tamarindová pasta 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže basmati 3 PL
syrová (viz Něco navíc)
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvé lístky, nasekané

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přisypte česnek, zázvor, chilli papričku, citronovou trávu, koření a opékejte 1 minutu, přidejte rajčata, tamarindovou pastu a 600 ml vody. Vařte 5 minut, pak ponorným mixérem rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

2

Přiveďte polévku opět k varu, přidejte podle potřeby vodu a rýži a vařte 10–12 minut, rýže by měla změknout. Posypte lístky koriandru a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i uvařenou rýži (cca 200 g). Polévku vařte stejnou dobu, ale rýži vsypte až v závěru, aby se prohřála.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč