Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou

Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 947 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 170 g
Tuky 19 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatová polévka s rýží je klasika, kterou příjemně osvěží koření.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 2 cm
nastrouhaný najemno
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená najemno
citronová tráva 2 ks
zbavená vnějších tuhých listů a nasekaná opravdu najemno
římský kmín 0.25 ČL
celý
koriandr mletý 0.25 ČL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
tamarindová pasta 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže basmati 3 PL
syrová (viz Něco navíc)
koriandr 1 hrst
čerstvé lístky, nasekané

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přisypte česnek, zázvor, chilli papričku, citronovou trávu, koření a opékejte 1 minutu, přidejte rajčata, tamarindovou pastu a 600 ml vody. Vařte 5 minut, pak ponorným mixérem rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

2

Přiveďte polévku opět k varu, přidejte podle potřeby vodu a rýži a vařte 10–12 minut, rýže by měla změknout. Posypte lístky koriandru a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i uvařenou rýži (cca 200 g). Polévku vařte stejnou dobu, ale rýži vsypte až v závěru, aby se prohřála.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit