Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatový koláč z těsta s olivovým olejem
Rajčatový koláč z těsta s olivovým olejem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rajčatový koláč z těsta s olivovým olejem

4.1/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3772 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 259 g
Tuky 235 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdy jindy se pustit do pečení nádherného rajčatového koláče, než-li o prázdninách, kdy keříky doslova prohýbají pod dokonale zralými plody? Koláč bude vypadat skvěle i pouze z červených rajčátek, máte-li ale možnost, zvolte barevnou kombinaci. 

Suroviny

sůl 1 ČL
olivový olej 150 ml
Na náplň
olivový olej 3 PL
na tenká půlkolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 2 stroužky
drcené
hořčice dijonská 2 PL
nastrouhaný
nastrouhaný, nebo sýr Grana Padano, nastrouhaný
rajčata cherry 300 g
rozpůlená (můžete použít směs různých barev)

Postup

1

Na těsto smíchejte mouku se solí, pak vmíchejte olivový olej a tolik studené vody, aby těsto drželo pohromadě (budete jí potřebovat 4–5 lžic). Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na tloušťku necelé 2 mm, pak jím vyložte dno i stěny koláčové formy o průměru 23–24 cm. Vzniknou-li přitom trhlinky, zazáplatujte je kousky těsta. Okraj seřízněte a formu odložte do chladničky.

2

Ve velké nepřilnavé pánvi na mírném ohni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, vsypte cibuli a velkou špetku soli. Zvol na opékejte 20–30 minut, aby cibule změkla a zezlátla. Přidejte česnek a opékejte ještě pár minut. Nechte zchladnout, pak vmíchejte hořčici i oba sýry.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Těsto ve formě propíchejte vidličkou a dejte péct na 20 minut, pak ho vyjměte a nechte zchladnout. Teprve pak rozetřete na dno korpusu náplň. Navrch dejte v jedné vrstvě rajčátka řezem nahoru, osolte a opepřete. Vraťte do trouby a pečte 20–25 minut, aby bylo těsto křupavé a rajčátka mírně zezlátla. Podávejte zatepla.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč