Rychlá příprava, skvělá chuť – ideální letní jídlo na ven
Suroviny
na vymazání formy
vejce
3
ks
smetana ke šlehání
125
ml
pepř
čerstvě mletý
parmazán
2
PL
strouhaný
rajče
2
ks
žlutá, pokrájená na silné pláty
rajče
2
ks
červená, hovězí srdce, pokrájená na silné pláty
tymián
2
PL
snítky
sůl
Postup
1
Předehřejte troubu na 180°C a vymažte máslem hranatou formu o velikosti 11×34cm nebo dvě menší koláčové kulaté formy. Těsto položte na dno a vytáhněte přes okraje; přikryjte papírem na pečení, na ně nasypte suché fazole a pečte tzv. naslepo 10 minut. Vyjměte z trouby, odstraňte fazole a papír.
Prošlehejte vejce, smetanu, parmazán, odrhnutý tymián, osolte a opepřete. Vlijte na předpečené těsto a ozdobně poklaďte rajčaty. Pečte dvacet až pětadvacet minut, dokud náplň neztuhne a těsto nezezlátne.