Rajská polévka s perníkem chutí připomíná rajskou i svíčkovou a zamilujete si ji po první lžíci. Perníkové krutonky dodají rajské příjemnou sladkost. Příště je můžete přidat třeba do polévky dýňové.
Suroviny
Postup
V hrnci na oleji restujte cibuli se špetkou soli dosklovita. Pak přidejte kořenovou zeleninu, koření a 1 lžíci cukru a chvíli opékejte. Vložte rajčatovou pastu a společně opékejte. Zalijte sekanými rajčaty a vývarem, osolte, opepřete a vařte, až zelenina změkne.
Vylovte koření, nastrouhejte do polévky perník a rozmixujte dohladka, podle potřeby zřeďte vývarem, dochuťte cukrem a solí. Zbylý perník nakrájejte na kostičky a opečte na másle na pánvi dozlatova. Polévku podávejte s perníkovými krutonky a lístky petrželky.
NĚCO NAVÍC
Jako obměnu můžete do polévky přidat strouhanou pečenou či vařenou řepu. Petrželku lze vyměnit za thajskou bazalku, která chutná po anýzu a lékořici.