Klasickému ovocnému chlebíčku dodá rebarbora šťávu, a to doslova. Těsto tím zvláční, což hezky kontrastuje s kousky křupavých ořechů.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
rebarbora
1
ks
řapík, na kousky
krupicový cukr
100
g
mouka pšeničná hladká
170
g
kypřicí prášek do pečiva
1,5
ČL
sůl
½
ČL
vejce
1
ks
mléko
2
PL
máslo
4
PL
rozpuštěné, a trocha na vymazáni formy
vlašské ořechy
1
hrst
nasekané
Postup
1
Rebarboru v misce prosypte trochou cukru a nechte aspoň půl hodiny stát, ale klidně i přes noc. Občas promíchejte.
2
Zbylý cukr spojte s moukou, práškem do pečiva a solí. Vejce rozšlehejte, vlijte k němu šťávu, kterou rebarbora pustila, mléko a rozpuštěné máslo. Suchou směs přimíchejte k vejci s mlékem.
3
Vmíchejte rebarboru (odkapanou) i ořechy a těsto přesuňte do vymaštěné formy na biskupský chlebíček. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu, pak otestujte špejlí. Deset minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )
Komentáře