Suroviny
toustový chléb
1
ks
mléko
50
ml
olivový olej
1
PL
hovězí maso
350
g
mleté
parmazán
2
PL
strouhaný
petržel
hrst
nasekaná na kousky
máta
1
PL
nasekaná
oregano
1
PL
nasekané snítky
česnek
1
vejce
1
ks
Dip
jogurt řeckého typu
150
g
mléko
50
ml
sýr feta
50
g
Postup
1
Troubu předehřejeme na 220°C.
2
V misce pokropíme toustový chléb mlékem.
3
Do další mísy dáme olivový olej a mleté maso, osolíme a opepříme.
4
Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a rozdrobíme ho do masové směsi. Přimícháme sýr, petrželku, mátu, oregano, česnek a vejce.
5
Ze směsi uděláme kuličky a narovnáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě 15-20 minut pak pokropíme citronovou šťávou.
6
V robotu rozmixujeme přísady na dip.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com