Chybí vám v životě exotika? Prostřednictvím chutí se můžete vypravit do světa, aniž byste opustili pohodlí vašeho domova. Tak neváhejte a vydejte se s naším receptem na okouzlující Kapverdy!
Suroviny
Postup
Kukuřici a fazole namočíme nejlépe přes noc ve studené vodě.
Další den luštěniny uvaříme a necháme stranou okapat.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme okapané fazole a kukuřici.
Jakmile luštěniny změknou, přesypeme je se zbylým obsahem pánve do velkého hrnce. Přidáme nakrájené zelí, mrkev, dýni, sladké brambory, bujón a takové množství vody, aby vše bylo pořádně ponořené. Vaříme.
Mezitím si na pánvi osmahneme vepřové maso s rajčaty. Přilijeme dvě lžičky octa. Dle chuti osolíme a opepříme. Přesypeme do hrnce k luštěninám a přidáme dva bobkové listy.
Vše společně vařte zhruba půl hodiny až do chvíle, než se jednotlivé chutě spojí. Necháme chvíli odpočívat a následně servírujte s orestovaným chorizem.
Pojeďte s cestovní kanceláří Blue Style na dovolenou na Kapverdy, poznejte místní krásy a ochutnejte cachupu přímo od místních obyvatel.