Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Připravte si kapverdský národní pokrm v pohodlí vaší kuchyně!
AD
Kapverdský národní pokrm
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Připravte si kapverdský národní pokrm v pohodlí vaší kuchyně!

4.7/5 Počet hodnocení: 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5731 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 856 g
Tuky 146 g
Vláknina 144 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chybí vám v životě exotika? Prostřednictvím chutí se můžete vypravit do světa, aniž byste opustili pohodlí vašeho domova. Tak neváhejte a vydejte se s naším receptem na okouzlující Kapverdy!

Měření

Související recepty

Suroviny

Homini
fazole ½ hrnek
Zelené
Velké
česnek 3 stroužky
zelí 1 kg
Hrubě nakrájené
Oloupané
mrkev ½ kg
1-2 kostky
olivový olej
ocet 2 ČL
Bílý nebo jablečný
sůl
pepř ½ ČL
Černý
kousek na ozdobení

Postup

1

Kukuřici a fazole namočíme nejlépe přes noc ve studené vodě.

2

Další den luštěniny uvaříme a necháme stranou okapat.

3

Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme okapané fazole a kukuřici.

4

Jakmile luštěniny změknou, přesypeme je se zbylým obsahem pánve do velkého hrnce. Přidáme nakrájené zelí, mrkev, dýni, sladké brambory, bujón a takové množství vody, aby vše bylo pořádně ponořené. Vaříme.

5

Mezitím si na pánvi osmahneme vepřové maso s rajčaty. Přilijeme dvě lžičky octa. Dle chuti osolíme a opepříme. Přesypeme do hrnce k luštěninám a přidáme dva bobkové listy.

6

Vše společně vařte zhruba půl hodiny až do chvíle, než se jednotlivé chutě spojí. Necháme chvíli odpočívat a následně servírujte s orestovaným chorizem.

Pojeďte s cestovní kanceláří Blue Style na dovolenou na Kapverdy, poznejte místní krásy a ochutnejte cachupu přímo od místních obyvatel.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...