Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Snadné
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

růžičková kapusta
slanina
máslo

1. Umytým kapustičkám odřízněte košťálek, pokud je to potřeba a překrojte je na poloviny. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm kapustičky z obou stran 2-3 minuty. Měly by chytit barvu, ale ne se spálit. Slaninu nakrájenou na tenké nudličkymůžete přidat na začátku anebo zvlášť a poté ke kapustičkám přidat bez vypečeného tuku. Osolte a opepřete dle své chuti.

2. Takto připravené kapustičky můžete jíst jen tak, anebo je servírovat jako přílohu k rybě nebo k jednoduše upravenému masu.

nebo můžete:
* Posypat kapustu oblíbeným měkkým sýrem a zakápnout balsamicem.
* Přidat šlehačku s vysokým obsahem tuku a nechat ji rychle probublat až trochu zhoustne. Smetana natáhne výpek a krásně zateče do kapustových lístků.

Pokrm bude s těmito úpravami sytější, ale chuť je vynikající. Jako příloha stačí kousek kvalitního celozrnného pečiva.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit