Restované kapustičky servírujte jako zeleninovou přílohu k masu, nebo si je vychutnejte jen tak. Recept můžete vylepšit strouhaným sýrem nebo na závěr restování přilít smetanu. Pak už jen stačí přidat čerstvé pečivo a rychlá večeře je na stole.
Suroviny
Postup
Umytým kapustičkám odřízněte košťálek, pokud je to potřeba a překrojte je na poloviny.
Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm kapustičky z obou stran 2-3 minuty. Měly by chytit barvu, ale ne se spálit.
Slaninu nakrájenou na tenké nudličky. Můžete ji přidat teď na začátku, anebo ji opéct zvlášť a bez vypečeného tuku ji přidat ke kapustičkám až na konec. Osolte a opepřete dle své chuti.
Takto připravené kapustičky můžete jíst jen tak, anebo je servírovat jako přílohu k rybě nebo k jednoduše upravenému masu.
Tip:
- Kapustu můžete posypat oblíbeným měkkým sýrem a zakápnout balsamicem.
- Přidat šlehačku s vysokým obsahem tuku a nechat ji rychle probublat až trochu zhoustne. Smetana natáhne výpek a krásně zateče do kapustových lístků.
- Pokrm s těmito úpravami bude sytější, avšak stále vynikající.
- Jako příloha stačí kousek kvalitního celozrnného pečiva.