Bliny jsou lívanečky původem z Ruska. V kombinaci s fetou, rajčátky a bazalkovým pestem vás však přenesou ke Středozemnímu moři.
Suroviny
ricotta
100
g
1
těsto na bliny dle web
bazalkové pesto
1
PL
olivový olej
2
PL
sýr feta
180
g
marinovaná, rozdrobená
20
ks
třešňová rajčata rozpůlená
rukola
k podávání
1 Do těsta vmíchejte ricottu. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Po lžičkách na ni nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.
2 Pesto smíchejte s olejem. Na bliny rozdělte fetu, rajčátka (máte-li chuť, můžete je napřed trochu opéct v troubě nebo na pánvi) a rukolu a zakapejte olejovou směsí.