Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottové bliny s marinovanou fetou a rajčaty
Ricottové bliny s marinovanou fetou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ricottové bliny s marinovanou fetou a rajčaty

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 40 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1416 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 93 g
Tuky 87 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bliny jsou lívanečky původem z Ruska. V kombinaci s fetou, rajčátky a bazalkovým pestem vás však přenesou ke Středozemnímu moři.

Suroviny

ricotta 100 g
1
těsto na bliny, odkaz na recept v postupu
bazalkové pesto 1 PL
olivový olej 2 PL
marinovaná, rozdrobená
rajčata cherry 20 ks
rozpůlená
k podávání

Postup

1

Do těsta na základní bliny vmíchejte ricottu. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Po lžičkách na ni nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.

2

Pesto smíchejte s olejem. Na bliny rozdělte fetu, rajčátka (máte-li chuť, můžete je napřed trochu opéct v troubě nebo na pánvi) a rukolu a zakapejte olejovou směsí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč