Místo malých lívanečků usmažte velké nadýchané placky. Plněné kuřetem a bylinkami chutnají báječně.
Suroviny
česnek
1
stroužek
drcený
těsto na bliny viz odkaz v postupu
majonéza
75
g
citronová kůra
2
ČL
fenykl
1
ks
hlíza, na tenké plátky
bazalka
2
hrsti
kuře
160
g
uzené
pažitka
½
svazku
nasekaná
k podávání
tuk
na vymazání pánve
1 Do základního těsta na bliny vmíchejte česnek. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev o průměru 18 cm zahřejte na středním ohni. Na pánev naneste polovinu hmoty a pečte 3–4 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 3–4 minuty, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývajícím těstem. Nechte zchladnout.
2 Majonézu smíchejte s citronovou kůrou. Jednu placku potřete majonézou a posypte fenyklem, bazalkou, kuřetem a pažitkou. Přiklopte zbývajícím blinem, rozkrájejte na dílky a podávejte s citronem.