Bliny s červenou řepou a kozím sýrem

Bliny s červenou řepou a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 30 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 740 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 23 g
Tuky 48 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané pohankové bliny vypadají s terčíky červené řepy obzvlášť lákavě.

Suroviny

1
těsto na bliny dle web
červená řepa 200 g
mladá(sklenice, kulaté), slité důkládně osušené kuchyňským papírem, na plátky a ještě osušené
kozí sýr 250 g
měkký(krémový) či čerstvý či tvaroh
olivový olej
extra panenský na zakapání

1 Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev dejte pět plátků řepy a na ně po lžičkách nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývající řepou a směsí. Nechte zchladnout.

2 Před podáváním rozdělte na bliny kozí sýr a zakapejte je olivovým olejem.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit