Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bliny s červenou řepou a kozím sýrem
Bliny s červenou řepou a kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bliny s červenou řepou a kozím sýrem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 30 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 740 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 23 g
Tuky 48 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané pohankové bliny vypadají s terčíky červené řepy obzvlášť lákavě.

Suroviny

1
těsto na bliny, odkaz na recept v postupu
mladá (sklenice, kulaté), slité důkládně osušené kuchyňským papírem, na plátky a ještě osušené
měkký (krémový), čerstvý, lze nahradit tvarohem
olivový olej
extra panenský na zakapání

Postup

1

Připravte těsto na bliny podle zákalního receptu.

2

Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev dejte pět plátků řepy a na ně po lžičkách nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývající řepou a směsí. Nechte zchladnout.

3

Před podáváním rozdělte na bliny kozí sýr a zakapejte je olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...