Nadýchané pohankové bliny vypadají s terčíky červené řepy obzvlášť lákavě.
Suroviny
1
těsto na bliny, odkaz na recept v postupu
červená řepa
200
g
mladá (sklenice, kulaté), slité důkládně osušené kuchyňským papírem, na plátky a ještě osušené
kozí sýr
250
g
měkký (krémový), čerstvý, lze nahradit tvarohem
olivový olej
extra panenský na zakapání
Postup
1
Připravte těsto na bliny podle zákalního receptu.
2
Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev dejte pět plátků řepy a na ně po lžičkách nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývající řepou a směsí. Nechte zchladnout.
3
Před podáváním rozdělte na bliny kozí sýr a zakapejte je olivovým olejem.