Hruška svojí sladkostí vyvažuje pikantní chuť gorgonzoly.
Suroviny
hruška
1
ks
velká, na kostičky
cukr
1
ČL
sůl
pepř
vodka
1
PL
rigatoni
320
g
gorgonzola
100
g
dolce
petrželka
1
PL
nasekaná
pistácie
½
PL
nasekané
Postup
1
Na másle chvilku opékejte velkou hrušku, nakrájenou na kostičky a pokapanou citronem, spolu se lžičkou cukru. Osolte a zalijte lžící vodky.
2
Smíchejte s užšími rigatoni či jinými trubkami uvařenými al dente a 2–3 lžícemi vody z těstovin.
3
Přidejte 100 g gorgonzoly dolce nebo jiného sýra s modrou plísní, lžíci nasekané petrželky, 1/2 lžíce nasekaných pistácií a opatrně promíchejte na ohni. Podávejte posypané pistáciemi a čerstvě namletým pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
Komentáře
Proč se prosím používá v receptu vodka? Jaký má vliv na výslednou chuť? Děkuji
Vodka je chuťově neutrální, ale používá se tradičně pro zvýraznění chuti ostatních surovin (takříkajíc z nich dokáže "vytáhnout" to nejlepší) a také ke stabilizaci omáček (působí jako emulgátor), takže se z nich nebude oddělovat tuk.