Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rigatoni s hruškou a gorgonzolou

Rigatoni s hruškou a gorgonzolou

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1463 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 245 g
Tuky 17 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hruška svojí sladkostí vyvažuje pikantní chuť gorgonzoly.

Suroviny

velká, na kostičky
cukr 1 ČL
sůl
pepř
vodka 1 PL
rigatoni 320 g
dolce
petrželka 1 PL
nasekaná
pistácie ½ PL
nasekané

Postup

1

Na másle chvilku opékejte velkou hrušku, nakrájenou na kostičky a pokapanou citronem, spolu se lžičkou cukru. Osolte a zalijte lžící vodky.

2

Smíchejte s užšími rigatoni či jinými trubkami uvařenými al dente a 2–3 lžícemi vody z těstovin.

3

Přidejte 100 g gorgonzoly dolce nebo jiného sýra s modrou plísní, lžíci nasekané petrželky, 1/2 lžíce nasekaných pistácií a opatrně promíchejte na ohni. Podávejte posypané pistáciemi a čerstvě namletým pepřem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Komentáře

31.10.2016 18:34

Proč se prosím používá v receptu vodka? Jaký má vliv na výslednou chuť? Děkuji

02.11.2016 09:01

Vodka je chuťově neutrální, ale používá se tradičně pro zvýraznění chuti ostatních surovin (takříkajíc z nich dokáže "vytáhnout" to nejlepší) a také ke stabilizaci omáček (působí jako emulgátor), takže se z nich nebude oddělovat tuk.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč