Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rigatoni s hruškou a gorgonzolou

Rigatoni s hruškou a gorgonzolou

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1463 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 245 g
Tuky 17 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hruška svojí sladkostí vyvažuje pikantní chuť gorgonzoly.

Suroviny

velká, na kostičky
cukr 1 ČL
sůl
pepř
vodka 1 PL
rigatoni 320 g
dolce
petrželka 1 PL
nasekaná
pistácie ½ PL
nasekané

Postup

1

Na másle chvilku opékejte velkou hrušku, nakrájenou na kostičky a pokapanou citronem, spolu se lžičkou cukru. Osolte a zalijte lžící vodky.

2

Smíchejte s užšími rigatoni či jinými trubkami uvařenými al dente a 2–3 lžícemi vody z těstovin.

3

Přidejte 100 g gorgonzoly dolce nebo jiného sýra s modrou plísní, lžíci nasekané petrželky, 1/2 lžíce nasekaných pistácií a opatrně promíchejte na ohni. Podávejte posypané pistáciemi a čerstvě namletým pepřem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Komentáře

31.10.2016 18:34

Proč se prosím používá v receptu vodka? Jaký má vliv na výslednou chuť? Děkuji

02.11.2016 09:01

Vodka je chuťově neutrální, ale používá se tradičně pro zvýraznění chuti ostatních surovin (takříkajíc z nich dokáže "vytáhnout" to nejlepší) a také ke stabilizaci omáček (působí jako emulgátor), takže se z nich nebude oddělovat tuk.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...