Chřestová sezona svádí k častému využití této jarní zeleniny. Zapečte chřest s těstovinami a sýrem.
Suroviny
chřest zelený
400
g
vejce
4
ks
smetana ke šlehání
200
ml
parmazán
50
g
strouhaný
sůl
pepř
máslo
1
PL
šunka
100
g
pokrájená
strouhanka
1
PL
rigatoni
320
g
Postup
1
Zbavte 400 g zeleného chřestu dřevnatých konců a vařte 15–20 minut na páře. Dejte stranou špičky a zbytek chřestu pokrájejte nahrubo.
2
V misce prošlehejte 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, osolte a opepřete.
3
Promíchejte uvařené rigatoni se lžící másla, 100 g pokrájené šunky, veškerým chřestem a s vaječnou směsí.
4
Dejte do zapékací nádoby vymazané máslem, posypte lžící strouhanky promíchané se lžící parmazánu a pečte 30 minut v troubě při 220 °C.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 37 skvělých receptů se zeleným a bílým chřestem v hlavní roli(37 receptů )
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )