Spařené kopřivy váš jazyk nepopálí. Mají výraznější chuť než špenát.
Suroviny
kopřiva
400
g
mladá
pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
olivový olej panenský
5
PL
pancetta
100
g
na nudličky
česnek
2
stroužek
chilli sušené
1
špetka
sůl
žloutek
4
ks
rigatoni
320
g
1 V gumových rukavicích omyjte 400 g mladých kopřiv, ze stonků odrhněte listy a vhoďte je na 2 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte a vymačkejte.
2 Oranžovou kůru z jednoho pomeranče nakrájenou na dlouhé nudličky, spařte a ihned slijte.
3 V pánvi na 5 lžících panenského olivového oleje 3 minuty opékejte 100 g pancetty nakrájené na nudličky, přidejte plátky ze 2 stroužků česneku a po chvilce kopřivy spolu se špetkou chilli. Osolte a po minutě vypněte.
4 Scezené uvařené velké rigatoni ihned promíchejte se 4 žloutky a pak s kopřivovou směsí. Na talíři ozdobte nudličkami pomeranče.