0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče

Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3875 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 244 g
Tuky 244 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spařené kopřivy váš jazyk nepopálí. Mají výraznější chuť než špenát.

Suroviny

kopřiva 400 g
mladá
pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
olivový olej panenský 5 PL
pancetta 100 g
na nudličky
česnek 2 stroužek
chilli sušené 1 špetka
sůl
žloutek 4 ks
rigatoni 320 g

1 V gumových rukavicích omyjte 400 g mladých kopřiv, ze stonků odrhněte listy a vhoďte je na 2 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte a vymačkejte.

2 Oranžovou kůru z jednoho pomeranče nakrájenou na dlouhé nudličky, spařte a ihned slijte.

3 V pánvi na 5 lžících panenského olivového oleje 3 minuty opékejte 100 g pancetty nakrájené na nudličky, přidejte plátky ze 2 stroužků česneku a po chvilce kopřivy spolu se špetkou chilli. Osolte a po minutě vypněte.

4 Scezené uvařené velké rigatoni ihned promíchejte se 4 žloutky a pak s kopřivovou směsí. Na talíři ozdobte nudličkami pomeranče.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit