Kuřecí nugety v jogurtu

Kuřecí nugety v jogurtu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (23)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3451 kcal
Bílkoviny 147 g
Cukr 267 g
Tuky 189 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Posypat kuřecí anebo krůtí řízky špetkou zázvoru je starý kuchařský trik, který zaručí, že maso krásně zkřehne. Díky naložení v jogurtu a oleji se zase při pečení či smažení nevysuší.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
zázvor (čerstvý) špetka
mletý
sůl a pepř
jogurt bílý 150 ml
olivový olej 2 PL
plus na pokapání
pečivo 4 ks
bez posypky, dva dny staré
mandle plátky 50 g
vejce 1 ks
citron 2 ks
k podávání
Na remuládu
majonéza 150 g
kapary 1 PL
nasekané
houby 3 PL
nakládané nasekané
jarní cibulka 1 ks
nasekaná
petrželka 1 PL
nasekaná

1 Řízky nakrájejte na proužky zhruba 1,5 x 5 cm. Osolte je a okořeňte mletým zázvorem a promíchejte s jogurtem a olivovým olejem. Nechte marinovat přes noc.

2 Smíchejte všechny přísady na remuládu, osolte ji a opepřete a dejte do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 200 °C. Rohlíky nakrájejte, vložte do mixéru a rozmixujte najemno. Pak přidejte mandle a vše jedním dvěma pulzy nasekejte nahrubo.

4 K masu v marinádě přimíchejte rozšlehané vejce. Jednotlivé kousky masa potom obalujte v připravené mandlové strouhance a pokládejte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte zhruba 25 minut dozlatova. Během pečení můžete jednou obrátit, ale není to nutné.

5 Podávejte s připravenou remuládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit