Posypat kuřecí anebo krůtí řízky špetkou zázvoru je starý kuchařský trik, který zaručí, že maso krásně zkřehne. Díky naložení v jogurtu a oleji se zase při pečení či smažení nevysuší.
Suroviny
Postup
Řízky nakrájejte na proužky zhruba 1,5 x 5 cm. Osolte je a okořeňte mletým zázvorem a promíchejte s jogurtem a olivovým olejem. Nechte marinovat přes noc.
Smíchejte všechny přísady na remuládu, osolte ji a opepřete a dejte do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Rohlíky nakrájejte, vložte do mixéru a rozmixujte najemno.
Pak přidejte mandle a vše jedním dvěma pulzy nasekejte nahrubo.
K masu v marinádě přimíchejte rozšlehané vejce. Jednotlivé kousky masa potom obalujte v připravené mandlové strouhance a pokládejte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
Pokapejte olivovým olejem a pečte zhruba 25 minut dozlatova. Během pečení můžete jednou obrátit, ale není to nutné.
Podávejte s připravenou remuládou.