
Kuřecí nugety v jogurtu
Posypat kuřecí anebo krůtí řízky špetkou zázvoru je starý kuchařský trik, který zaručí, že maso krásně zkřehne. Díky naložení v jogurtu a oleji se zase při pečení či smažení nevysuší.
Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky
- špetka mletého zázvoru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 150 ml bílého smetanového jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje + na pokapání
- 4 bílé rohlíky bez posypky, 2 dny staré
- 50 g mandlových lupínků
- 1 vejce
- 2 citrony k podávání
- 150 g majonézy
- 1 lžíce kaparů, nasekaných
- 3 lžíce nakládaných hub, nasekaných
- 1 jarní cibulka, nasekaná
- 1 lžíce petrželky, nasekaná
NA REMULÁDU
Příprava jídla
1 Řízky nakrájejte na proužky zhruba 1,5 x 5 cm. Osolte je a okořeňte mletým zázvorem a promíchejte s jogurtem a olivovým olejem. Nechte marinovat přes noc.
2 Smíchejte všechny přísady na remuládu, osolte ji a opepřete a dejte do chladničky.
3 Troubu předehřejte na 200 °C. Rohlíky nakrájejte, vložte do mixéru a rozmixujte najemno. Pak přidejte mandle a vše jedním dvěma pulzy nasekejte nahrubo.
4 K masu v marinádě přimíchejte rozšlehané vejce. Jednotlivé kousky masa potom obalujte v připravené mandlové strouhance a pokládejte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte zhruba 25 minut dozlatova. Během pečení můžete jednou obrátit, ale není to nutné.
5 Podávejte s připravenou remuládou.
Přidat komentář