0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí nugety v jogurtu

Kuřecí nugety v jogurtu

4.5 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3451 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 267 g
Tuky 189 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Posypat kuřecí anebo krůtí řízky špetkou zázvoru je starý kuchařský trik, který zaručí, že maso krásně zkřehne. Díky naložení v jogurtu a oleji se zase při pečení či smažení nevysuší.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
zázvor (čerstvý) špetka
mletý
sůl a pepř
jogurt bílý 150 ml
olivový olej 2 PL
plus na pokapání
pečivo 4 ks
bez posypky, dva dny staré
mandle plátky 50 g
vejce 1 ks
citron 2 ks
k podávání
Na remuládu
majonéza 150 g
kapary 1 PL
nasekané
houby 3 PL
nakládané nasekané
jarní cibulka 1 ks
nasekaná
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Řízky nakrájejte na proužky zhruba 1,5 x 5 cm. Osolte je a okořeňte mletým zázvorem a promíchejte s jogurtem a olivovým olejem. Nechte marinovat přes noc.

2

Smíchejte všechny přísady na remuládu, osolte ji a opepřete a dejte do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 200 °C. Rohlíky nakrájejte, vložte do mixéru a rozmixujte najemno.

4

Pak přidejte mandle a vše jedním dvěma pulzy nasekejte nahrubo.

5

K masu v marinádě přimíchejte rozšlehané vejce. Jednotlivé kousky masa potom obalujte v připravené mandlové strouhance a pokládejte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.

6

Pokapejte olivovým olejem a pečte zhruba 25 minut dozlatova. Během pečení můžete jednou obrátit, ale není to nutné.

7

Podávejte s připravenou remuládou.

Související články

Velký řízkový slovník aneb Jaké řízky znáte?
  • Poradna

Velký řízkový slovník aneb Jaké řízky znáte?

Řízek patří mezi oblíbené stálice české kuchyně. Žebříček popularity vedou řízek kuřecí a vepřový, ale vychutnat si ho můžete na spoustu dalších způsobů. Náš řízkový slovník vám napoví. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit