Posypat kuřecí anebo krůtí řízky špetkou zázvoru je starý kuchařský trik, který zaručí, že maso krásně zkřehne. Díky naložení v jogurtu a oleji se zase při pečení či smažení nevysuší.
Suroviny
1 Řízky nakrájejte na proužky zhruba 1,5 x 5 cm. Osolte je a okořeňte mletým zázvorem a promíchejte s jogurtem a olivovým olejem. Nechte marinovat přes noc.
2 Smíchejte všechny přísady na remuládu, osolte ji a opepřete a dejte do chladničky.
3 Troubu předehřejte na 200 °C. Rohlíky nakrájejte, vložte do mixéru a rozmixujte najemno. Pak přidejte mandle a vše jedním dvěma pulzy nasekejte nahrubo.
4 K masu v marinádě přimíchejte rozšlehané vejce. Jednotlivé kousky masa potom obalujte v připravené mandlové strouhance a pokládejte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte zhruba 25 minut dozlatova. Během pečení můžete jednou obrátit, ale není to nutné.
5 Podávejte s připravenou remuládou.