
Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe
Řízečky v novém kabátě
Ingredience
- 4 telecí řízky (každý cca 150 g)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 8 velkých lístků šalvěje
- 8 plátků prosciutta
- hladká mouka na obalování
- 1 vejce, lehce prošlehané
- 380 g vařené quinoy (viz Vyplatí se vědět)
- rostlinný olej na smažení
- bramborová kaše, rukola a klínky citronu k podávání
Příprava jídla
1 Telecí řízky osolte, opepřete, případně lehce naklepejte. Přimáčkněte lístek šalvěje na obě strany každého řízku a na něj položte a přimáčkněte plátek šunky. Řízky obalte v mouce, prošlehaném vejci a v quinoe. Přebytečnou quinou oklepněte.
2 V pánvi rozpalte olej a smažte na něm řízky z každé strany 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s bramborovu kaší, rukolou a klínky citronu.
VYPLATÍ SE VĚDĚT
Quinou běžně koupíte v prodejnách zdravé výživy. Před vařením zrnka propláchněte vodou, obsahují totiž hořké saponiny. Do rendlíku nalijte 375 mlvody a namočte v ní 200 g propláchnuté quinoy. Nechte 15 minut stát. Postavte rendlík na oheň a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut či až se všechna voda vstřebá. (Červená a černá quinoa se vaří o něco déle.)
Přidat komentář