Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

Řízečky v novém kabátě

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Maso Česká

Ingredience

    • 4 telecí řízky (každý cca 150 g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 velkých lístků šalvěje
    • 8 plátků prosciutta
    • hladká mouka na obalování
    • 1 vejce, lehce prošlehané
    • 380 g vařené quinoy (viz Vyplatí se vědět)
    • rostlinný olej na smažení
    • bramborová kaše, rukola a klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Telecí řízky osolte, opepřete, případně lehce naklepejte. Přimáčkněte lístek šalvěje na obě strany každého řízku a na něj položte a přimáčkněte plátek šunky. Řízky obalte v mouce, prošlehaném vejci a v quinoe. Přebytečnou quinou oklepněte.

2 V pánvi rozpalte olej a smažte na něm řízky z každé strany 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s bramborovu kaší, rukolou a klínky citronu.

VYPLATÍ SE VĚDĚT

Quinou běžně koupíte v prodejnách zdravé výživy. Před vařením zrnka propláchněte vodou, obsahují totiž hořké saponiny. Do rendlíku nalijte 375 mlvody a namočte v ní 200 g propláchnuté quinoy. Nechte 15 minut stát. Postavte rendlík na oheň a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut či až se všechna voda vstřebá. (Červená a černá quinoa se vaří o něco déle.)

 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Burger s quinoou & tzatziki

Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní

Polévka s quinoou a batáty

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

5x zdravá quinoa

5x quinoa

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

REKLAMA

Přidat komentář